Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Πως θα συμπληρώσουν ηλεκτρονικά οι αμπελουργοί τη δήλωση συγκομιδής τους

Παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών προς τους αμπελουργούς για την ορθή συμπλήρωση της ηλεκτρονικής Δήλωσης Συγκομιδής επιχειρεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να προσφέρει μέσω του πλήκτρου «Βοήθεια», που εμφανίζεται στο μενού της «Δήλωσης Συγκομιδής Αμπελουργικών Προϊόντων» στις «Ψηφιακές Υπηρεσίες» του site στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.minagric.gr.

Ο χρήστης (αμπελουργός) αφού συμπληρώσει το πεδίο του «Όνομα Χρήστη» και του «Κωδικού Χρήστη» που εμφανίζεται όταν επιλεγεί η υπηρεσία «Δήλωση Συγκομιδής» από τις «Ψηφιακές Υπηρεσίες» (θα πρέπει ήδη να έχει εγγραφεί), εισέρχεται στο κυρίως μενού της Δήλωσης Συγκομιδής, όπου πατώντας την επιλογή «Βοήθεια» έχει πρόσβαση σε λεπτομερείς πληροφορίες για κάθε ξεχωριστή οθόνη της Δήλωσης Συγκομιδής.

Παράλληλα ο αμπελουργός μπορεί να απευθυνθεί για βοήθεια και στο τηλέφωνο του ΥπΑΑΤ με αριθμό 2102125299  2102125299 ΔΩΡΕΑΝ.

Για την συμπλήρωση της δήλωσης συγκομιδής διευκρινίζονται τα παρακάτω:
  • Για τους παραγωγούς οι οποίοι κατέχουν ήδη λογαριασμό στις Ψηφιακές Υπηρεσίες του Υπ.Α.Α.Τ. δεν απαιτείται νέα εγγραφή αλλά μπορούν να χρησιμοποιήσουν για πρόσβαση στο σύστημα εφαρμογών, τον ίδιο κωδικό.
  • Αντίθετα οι παραγωγοί οι οποίοι δεν κατέχουν λογαριασμό στις Ψηφιακές Υπηρεσίες του Υπ.Α.Α.Τ. είναι υποχρεωμένοι να κάνουν εγγραφή.
  • Οι Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής/ Δ/νσεις Οικονομίας προβαίνουν σε οριστικοποίηση των δηλώσεων συγκομιδής των παραγωγών που ανήκουν στην περιοχή ευθύνης τους εντός δύο εργασίμων ημερών μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής (15 Νοεμβρίου) μέσω της ψηφιακής εφαρμογής.
  • Μετά την οριστικοποίηση των δηλώσεων συγκομιδής η εφαρμογή κλειδώνει και δεν είναι δυνατή η εισαγωγή νέων στοιχείων ή η τροποποίηση των υποβληθέντων.

---------------------------
Πηγή: agrotypos.gr
---------------------------