Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΚΟΜΠΗΣ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ

Ο Ανάργυρος Κομπής τέκνο των Λογοθετιάνικων μετανάστευσε το 1950 σε ηλικία μόλις 16 ετών στην μακρινή Αυστραλία. Αγωνίστηκε και διέπρεψε σε όλους τους τομείς της ζωής του,δημιουργικό άτομο κατάφερε να σταθεί περήφανα ως επαγγελματίας ως οικογενειάρχης αλλά και ως Ελλην. 



Άξιο τέκνο των Κυθήρων ποτέ του δεν ξέχασε την ιδιαίτερη πατρίδα του, το χωριό του τα Λογοθετιάνικα.
Κατά καιρούς όταν του το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις του επισκέπτεται το νησί του και μένει στο χωριό του.

Το ενδιαφέρον του για το χωριό του το έδειξε εμπράκτως κάνοντας μια σημαντική δωρεά με το ποσό των 40000 ευρώ για την αναστήλωση του καμπαναριού της εκκλησίας του χωριού,το οποίο είχε υποστεί με το πέρασμα των χρόνων αλλά και των σεισμών μεγάλες ζημιές.

Οι εργασίες τελείωσαν και το καμπαναριό με το μοναδικό ρολόι αποτελεί ένα κόσμημα για το χωριό του.

Αξιόλογοι δωρητές επίσης ο αδερφός του ο Γιώργος Κομπής και ο Κώστας Αναστασόπουλος που μαζί με τον κύριο Ανάργυρο Κομπή δώρισαν εξ ίσου ένα αξιόλογο ποσό για την δημιουργία πλατείας και πάρκιγκ στα Λογοθετιανικα.

Ο κύριος Κομπής απλά και ανθρώπινα με την εμπειρία μιας ζωής , σε μια κατάθεση ψυχής είπε ότι κάποια πράγματα θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με μια άλλη νοοτροπία καθώς οι νέες συνθήκες και μεγάλες αλλαγές που βιώνουμε απαιτούν να προχωρήσουμε μπροστά αφήνοντας πίσω συνήθειες και νοοτροπίες που αποτελούν τροχοπέδη για την ανάπτυξη του τόπου. 

Την πικρία του εξέφρασε για την αδιαφορία του δήμου για ένα μεγάλο ευεργέτη τον Μανωλέζο που το 1881 έκανε δωρεά το σχολείο στα Λογοθετιάνικα το οποίο όταν έπαψε να λειτουργεί σαν σχολείο ο δήμος αποφάσισε να το μετατρέψει σε ξενώνα ,πετώντας την επιγραφή του δωρητή στα σκουπίδια που με δική του επιμονή βρέθηκε,συντηρήθηκε και ξανατοποθετήθηκε στη θέση που της άρμοζε ως φόρο τιμής σε έναν μεγάλο δωρητή. 

Με παράπονο τόνισε ότι ο δωρητής σίγουρα προσφέρει από το περίσσευμα το υλικό, αλλά και από το περίσσευμα καρδιάς και τον πληγώνει η αχαριστία κάποιων που δεν σέβονται τίποτα και από τα δύο.
-------------------------------
Πηγή: AdelinFM
-------------------------------