Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Τι πιστεύουν οι 15χρονοι στα Κύθηρα ;; - SCHOOL-TUBE Κύθηρα

Πιστεύουν οι σημερινοί 15χρονοι στο Θεό; Είναι ευτυχισμένοι; Ερωτευμένοι; Ποιο είναι το αγαπημένο τους μάθημα; Ποιο είναι το τελευταίο πράγμα που σκέφτονται πριν κοιμηθούν; Το Schooltube είναι η πρώτη τηλεοπτική απόπειρα να καταγραφεί η ζωή των εφήβων σε όλη την Ελλάδα από τους ίδιους.


Κάθε εβδομάδα το Schooltube μας ξεναγεί σε ένα τόπο της Ελλάδας και γίνεται το άμεσο κανάλι επικοινωνίας ανάμεσα στις γενιές. 

Χωρίς παρουσιαστή, με χιούμορ, αυτοσαρκασμό, ειλικρίνεια αλλά και αναπάντεχη οξυδέρκεια έφηβοι σε όλη την Ελλάδα, από την Κέρκυρα και τη συνοριακή λίμνη Δοϊράνη μέχρι τα Κύθηρα και το Πήλιο, τα ίδια τα παιδιά οδηγούν ή και παίρνουν την κάμερα και μας δείχνουν το μέρος όπου ζούνε, το σχολείο τους, το δωμάτιό τους, το πρωινό τους ξύπνημα, τις πλάκες τους, τις ανησυχίες τους, τις κρυψώνες τους. 

Κάνουν την κριτική τους στους μεγάλους, ονειρεύονται, προσγειώνονται στην πραγματικότητα, παίζουν, καρδιοχτυπούν, ελπίζουν. Και αποδεικνύουν ότι η εφηβική Ελλάδα ενηλικιώνεται δυνατά!
Παράλληλα με την εκπομπή, η σελίδα του Facebook, School - Tube θα διατηρεί ανοιχτή την επικοινωνία με μαθητές σε όλη την Ελλάδα και θα είναι από μόνο του ένα διαδραστικός τόπος συζήτησης και ανταλλαγής πληροφοριών και απόψεων για οτιδήποτε αφορά τους σημερινούς εφήβους.

Αυτήν την εβδομάδα το Schooltube μας ταξιδεύει στα Κύθηρα και παρακολουθεί την ζωή έξι παιδιών 14 έως 16 ετών από το λεωφορείο για το σχολείο τα ξημερώματα έως το άραγμα στην πλατεία αργά το βράδυ.

Η Ελπίδα και η Ειρήνη στον ελεύθερο χρόνο τους φτιάχνουν κοσμήματα.

Αυτοί είναι οι βασικοί πρωταγωνιστές του νέου επεισοδίου της σειράς ντοκιμαντέρ Schooltube που σκοπό έχει να μας γνωρίσει τους εφήβους της σημερινής Ελλάδας. Ποιο είναι το τελευταίο πράγμα που σκέφτονται πριν κοιμηθούν; Πώς φαντάζονται τον εαυτό τους σε δέκα χρόνια; 

Είναι οι σημερινοί 15χρονοι αισιόδοξοι για το μέλλον τους; Θα σπουδάσουν αυτό που αγαπάνε ή αυτό που θα τους εξασφαλίσει εργασία; Πιστεύουν στο Θεό; Τους αρέσει το σχολείο;

Στο Schoolotube εκείνοι κατευθύνουν τις κάμερες, πολλές φορές τις χειρίζονται οι ίδιοι, για να μας συστήσουν μια πραγματικότητα που σύντομα θα είναι πολύ ορατή, αλλά προς το παρόν κάνει την παρθενική της εμφάνιση στην ελληνική τηλεόραση.

Σκηνοθέτης: Λευτέρης Χαρίτος
Αρχισυνταξία: Μαργαρίτα Μιχελάκου
Μοντάζ: Ανδρέας Γιαννακόπουλος – Κώστας Μακρινός
Παραγωγή: BOO PRODUCTIONS A.E.
-------------------------
Πηγή: ert.gr/webtv
-------------------------