Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Επιτέλους η Ναυτιλία μας έχει ξανά σωστό τιμονιέρη το ιστορικό ΥΕΝ

Ολόκληρη η Ναυτιλιακή οικογένεια του Πειραιά αλλά και του Committee του Λονδίνου εκφράζουν την ικανοποίησή τους διότι μια από τις εξαγγελίες του νέου Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά λαμβάνει σάρκα και οστά.

Επιτέλους μετά από παλινωδίες και αποτυχημένα πειράματα περίπου δύο ετών επανιδρύεται το ιστορικό Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας που θα λειτουργήσει άμεσα με την παλιά του μορφή μαζί με το Λιμενικό Σώμα.

Η θετική αυτή ενέργεια που ήταν πάγια απαίτηση όλων των Φορέων της Ναυτιλίας σκόρπισε ικανοποίηση στην Ακτή Μιαούλη.

Ένας νέος αέρας , ένας αέρας αισιοδοξίας πνέει σήμερα στον Πειραιά , στις Εφοπλιστικές Ενώσεις , στην Π.Ν.Ο στα επιμελητήρια , στο Committee του Λονδίνου και σε όσους έχουν σχέση με την Ναυτιλία.

Από αύριο ή καλύτερα από την Νομοθετική επανίδρυση του Υπουργείου αρχίζει το έργο της ανασυγκρότησης των Υπηρεσιών που για δύο περίπου χρόνια είχαν ατονήσει λόγω ασαφειών αρμοδιοτήτων και πολλές από αυτές είχαν σχεδόν παραλύσει.

Είμαι βέβαιος ότι όλοι μας θα υποδεχτούμε το νέο Υπουργό και τον νέο Υφυπουργό στην Ακτή Βασιλειάδη με τις καλύτερες προθέσεις.

Τους διαβεβαιώνουμε ανεπιφύλακτα ότι θα είμαστε κοντά τους να τους συνδράμομε στις θετικές ενέργειες που σίγουρα θα ξεκινήσουν και που θα δημιουργήσουν ένα κλίμα αισιοδοξίας για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που απασχολούν όλους τους κλάδους της Ελληνικής Ναυτιλίας , με αιχμή του δόρατος την Ακτοπλοΐα , την Κρουαζιέρα , και τα μικρά επαγγελματικά τουριστικά σκάφη.

Η Ναυτιλία μας που δοκιμάζεται σκληρά στον Διεθνή στίβο του ανταγωνισμού λόγω της παγκόσμιας βαθιάς οικονομικής δυσχέρειας θα συνεχίσει να παίζει πρωταρχικό ρόλο και θα συνεχίσει να ενισχύει την Εθνική μας Οικονομία με την εισρροή πολύτιμου Ναυτιλιακού Συναλλάγματος.

Θερμά συγχαρητήρια όχι μόνο στον κύριο Πρωθυπουργό αλλά και σε όλους όσοι βοήθησαν και στήριξαν την πρόταση για την επανίδρυση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Επιτέλους η Ναυτιλία μας έχει από σήμερα ξανά σωστό τιμονιέρη το ιστορικό ΥΕΝ.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Πηγή: marinews.gr-του Μιχάλη Λάμπρου Γενικού Διευθυντή Majestic International Cruises Inc.Αντιπροέδρου Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας
-----------------------------------------------------------------------------------------------