Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Οπισθοδρόμιση η επανασύνδεση του Λιμενικού με το νεοσυσταθέν Υπ.Ναυτιλίας -"Εφοπλιστών"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Νοτίου Πελοποννήσου ύστερα από την δημοσίευση την Πέμπτη 21/6 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (τεύχος Α αριθμός Φύλου 141) το Προεδρικό Διάταγμα υπ’ αριθμό 85, που αφορά την «Ίδρυση  και μετονομασία Υπουργείων, μεταφορά και κατάργηση υπηρεσιών», εκφράζει το προβληματισμό της .
Αυτό που περιμέναμε από την Πολιτεία ήταν να εξαγγελθούν οι διαθρωτικές αλλαγές που θα δημιουργήσουν τις συνθήκες για  ένα σώμα λιγότερο γραφειοκρατικό, ενισχύοντας με πόρους τον επιχειρησιακό ρόλο του ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ  ΣΩΜΑΤΟΣ –ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΚΑΚΗΣ  με στόχο την  καταπολέμηση του εγκλήματος και την καλύτερη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων. 
Ο προβληματισμός μας ενισχύεται από το γεγονός ότι ο νέος Υπουργός Ναυτιλίας κατά την ομιλία του στην τελετή παράδοσης παραλαβής δεν αναφέρθηκε στις φοβερές ελλείψεις υλικοτεχνικής υποδομής που αντιμετωπίζει η Υπηρεσία και τα  τεράστια προβλήματα που ταλανίζουν  το προσωπικό. 
Τέλος διατυπώνουμε μια ξεκάθαρη θέση ότι το ΛΙΜΕΝΙΚΟ  ΣΩΜΑ –ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΚΑΚΗ  πρέπει να είναι κάτω από τη σκέπη του ίδιου πολιτικού φορέα με τα αλλά σώματα ασφαλείας ,αφού τέτοια χαρακτηριστικά έχει σαν οργανισμός και επειδή η ασφάλεια του πολίτη έχει και αυτή προτεραιότητα για την κυβέρνηση θα περιμένουμε  να δούμε πως θα ενισχυθεί ο ρόλος του ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ  ΣΩΜΑΤΟΣ –ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΚΑΚΗ.  
Αναγνωρίζουμε τη κρισιμότητα της κατάστασης που βιώνει η χώρα  όμως πρέπει να αναγνωρίσει και η πολιτεία ότι στην ασφάλεια δεν χωρούν εκπτώσεις.
                            
Για το σκοπό αυτό εμείς δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε

                                         ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΑΝ. ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΚΑΜΒΥΣΗΣ Σαράντος                    ΧΡΗΣΤΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ      
-----------------------------------
Πηγή:  newsmessinia.blogspot.gr
-----------------------------------