Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Έκθεση για τον εικαστικό Ιωάννη Σπηλιόπουλο στην Ύδρα





ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                        Πειραιάς 21- 6 - 2012
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΗΣΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Ταχ.Δ/νση: Ακτή Ποσειδώνος 14-16
Ταχ. Κώδ:. 18531
Τηλέφ.: 213-20 73 724
FAX: 213-20 73 749
Πληροφορίες: Μαρία Σαλπά



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


                               Έκθεση για τον εικαστικό Ιωάννη Σπηλιόπουλο στην Ύδρα


Η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων Αττικής σε συνεργασία με το Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας, διοργανώνουν Έκθεση Ζωγραφικής με έργα του μεγάλου εικαστικού Ιωάννη Σπηλιόπουλου, στο πλαίσιο του εορτασμού των «Μιαούλειων 2012». Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 22 Ιουνίου, στις 8.30 το βράδυ στο κτίριο του Μουσείου Ύδρας και η έκθεση θα διαρκέσει ένα μήνα.


Ο  Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης με αφορμή την πραγματοποίηση της έκθεσης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Νοιώθω πραγματικά ιδιαίτερη χαρά και τιμή που η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων διοργανώνει μαζί με το Ιστορικό Αρχείο και Μουσείο Ύδρας μια σπουδαία έκθεση για τον Ιωάννη Σπηλιόπουλο, ένα σημαντικό άνθρωπο και εικαστικό των νησιών μας, ο οποίος εμπνεύστηκε από τους ανθρώπους της καθημερινότητας και παρέδωσε ένα ξεχωριστό καλλιτεχνικό έργο στο οποίο καθρεφτίζεται η εξαιρετική αισθητική του και το αστείρευτο ταλέντο του. 

Ο Ιωάννης Σπηλιόπουλος ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων που αποτελούν πνευματικούς φάρους και μέσα από το πλούσιο και σημαντικό έργο του αλλά και την προσωπικότητα, τις πεποιθήσεις και τη δράση του, εξακολουθεί να αποτελεί πηγή έμπνευσης για εμάς τους νεώτερους καταδεικνύοντας τα ιδεώδη για τα οποία αξίζει κανείς να αγωνίζεται.

Ακούραστος αγωνιστής, υπέρμαχος των ανθρώπινων δικαιωμάτων και των διαχρονικών αξιών σε καιρούς όπου η ενεργός του δράση για την εδραίωση της δημοκρατίας τον οδήγησε στην εξορία, ο
Ιωάννης Σπηλιόπουλος αναζήτησε πνευματικό καταφύγιο στην τέχνη αποτυπώνοντας  στο τελάρο του τους πολύπλευρους προβληματισμούς του και το όραμά του για έναν καλύτερο κόσμο. Είμαι βέβαιος ότι ο κόσμος της Ύδρας και οι χιλιάδες επισκέπτες της θα απολαύσουν μια υπέροχη έκθεση».