Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Η χρονιά κλείνει με "Έπαινο" από την Ακαδημία Αθηνών

Παρουσία του πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου, η Ακαδημία Αθηνών στην ετήσια πανηγυρική συνεδρία της στη λαμπρή αίθουσα τελετών του μεγάρου Χάνσεν απένειμε χθες βράδυ, Πέμπτης 29 Δεκεμβρίου, τα βραβεία και τους επαίνους του Ιδρύματος για το έτος 2011 που κλείνει.

Εξαιρετική τιμητική διάκριση υπήρξε για την Λακωνία και την Σπάρτη με Έπαινο από την Ακαδημία Αθηνών για το μορφωτικό έργο που επιτελεί η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης.

Η Διευθύντρια της βιβλιοθήκης κ. Ελένη Τζινιέρη και το προσωπικό της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης μας κάνουν όλους περήφανους, ενώ η βράβευσή του έργου τους από την Ακαδημία Αθηνών αποτελεί επιστέγασμα αναγνώρισης στην θετική πορεία προσφοράς για τον τόπο μας και τα γράμματα.

Ακόμη, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης στεγάζει το πολύτιμο αρχείο του Λάκωνα ποιητή Νικηφόρου Βρεττάκου («2012, Έτος Νικηφόρου Βρεττάκου») με βιβλία και μεταφράσεις του ιδίου όπως και αρκετές εκδόσεις στις οποίες ο ποιητής είναι το κεντρικό πρόσωπο. Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης έχει προχωρήσει στην εκδόση για πολλά σημαντικά βιβλία και πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες παγκοσμίως βιβλιοθήκες για τη Λακωνική Βιβλιογραφία.
---------------------------------
Πηγή: lakonia-gr.blogspot.com
---------------------------------