Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Eκδρομή στην Χύτρα.

Μια από τις ωραιότερες εμπειρίες που μπορείς να βιώσεις στα Κύθηρα, είναι η εκδρομή στην Χύτρα, στην μικρή βραχονησίδα μας, ξεκινώντας νότια από το Καψάλι, με το ταχύπλοο σκάφος του Σπύρου Κασιμάτη, τους θερινές μήνες κυρίως με ραντεβού.

Κατόπιν συνεννόησης, μπορείτε να επισκεφθείτε και άλλα σημεία του νησιού με τον Σπύρο, όπως την Πράσινη Λίμνη, την παραλία Μελιδόνι, την Κυριακουλού, τον Αναφυσσό, τις Φωκοσπηλιές, αλλά και εκτός νησιού, την γειτονική Ελαφόνησο να κάνετε την ημερήσια εκδρομή σας στα καταγάλανα νερά.

Απολαύστε την πανδαισία χρωμάτων και τα παράξενα της φύσης, κολυμπώντας στα κρυστάλλινα νερά της σπηλιάς της Χύτρας.

Παρατηρήστε τους γλάρους, τους κορμοράνους, τα γεράκια της Ελεωνόρας, τις αλκυώνες και γνωρίστε τα μέρη που γεννούν τα μικρά τους.

Συνεχίζοντας την περιήγηση θα δείτε το μοναδικό πέρασμα όπου ανεβαίνουν έμπειροι ντόπιοι για να μαζέψουν τη μοναδική σεμπρεβίβα, το φυτό που ζει για πάντα και φύεται μόνο στην περιοχή των Κυθήρων

Μια πολύ όμορφη πρόταση της γράφουσας είναι η ενοικίαση του σκάφους για τον γύρο του νησιού με τον κάπτεν Σπύρο, ίσως για την γαμήλια εκδρομή σας με το ταίρι σας.

Μια βόλτα στην Χύτρα είναι πάντα αναζωογονητική, είναι κατάλληλη για μικρούς και μεγάλους και όλοι σίγουρα μπορούν να διδαχθούν πώς μπορούν να θαυμάσουν το μεγαλείο της φύσης πάντα με προσοχή και σεβασμό προς το περιβάλλον.












Σπύρο Κασιμάτη, σε ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά που μας υπενθύμισες το πόσο τυχεροί είμαστε που ζούμε σε αυτό το νησί με τέτοιους φύλακες- αγγέλους, που διαθέτουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τόπο τους.

Πάντα οι επισκέπτες μας που έρχονται για πρώτη φορά στο νησί μας, μένουν εκστασιασμένοι με το θέαμα που τους προσφέρεις και θέλουν να μας επισκεφθούν ξανά και ξανά!

Μπορείτε πάντα να βρείτε τον Σπύρο Κασιμάτη στο 6974022079.












---------------------------
Τίνα Ταμβάκη
---------------------------