Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Το Γερουλάκειο Ίδρυμα επιβράβευσε το ιατρικό «μέλλον» της Λακωνίας

Στη στέγη της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης πραγματοποιήθηκε την Τρίτη του Πάσχα 14 Απριλίου, η απονομή υποτροφιών στους Λάκωνες αριστούχους της Ιατρικής, από το Γερουλάκειο Ίδρυμα.

Καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Μενέλαος Γερουλάκος, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα ενθάρρυνσης της αριστείας και στο όραμα του αείμνηστου χειρουργού Δημητρίου Γερουλάκου, ιδρυτή και χορηγό του Γερουλάκειου Ιδρύματος, προσθέτοντας «είναι καλό να μην ξεχνάμε τους ευεργέτες και την αξία της προσφοράς».


Καλώντας στο βήμα τον αντιπρόεδρο του Ιδρύματος, ενημέρωσε το κοινό ότι ο αγγειοχειρούργος Γεώργιος Γερουλάκος, ορκίζεται σε λίγες ημέρες καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ καταλαμβάνει τη θέση του Διευθυντή στο Αττικό Νοσοκομέιο.

Στο χαιρετισμό του ο Γεώργιος Γερουλάκος απευθυνόμενος προς τους υποτρόφους, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η επιβράβευση εκτός από υλική είναι και ηθική και ελπίζουμε να αποτελέσει κίνητρο για ακόμη περισσότερες διακρίσεις».

Ακολούθησε η απονομή των υποτροφιών από τον Πρόεδρο Μενέλαο Γερουλάκο ο οποίος τόνισε ότι το Ίδρυμα αναγκάστηκε λόγω μεγάλης μείωσης των εσόδων του να μειώσει τον αριθμό των υποτρόφων. Ευχήθηκε δε, να βγει η χώρα από την κρίση και να μπορέσουν τα κοινωφελή ιδρύματα να προσφέρουν ακόμη περισσότερα.

Σημειώνεται ότι την απονομή στον πρώτο φοιτητή έκανε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος.

Τα ονόματα των αριστούχων φοιτητών που έλαβαν υποτροφία έχουν ως εξής:

Δημοπούλου Γεωργία, Δρογκάρης Σωτήριος, Λεγάκης Ιωάννης, Μακρυσοπούλου Αγγελική, Παπαδουλάκης Μιχαήλ, Μουσελέ Χριστίνα
-----------------------------
Πηγή: apela.gr
-----------------------------