Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Άρης Τσαραβόπουλος, πρεσβευτής των Κυθήρων και των Αντικυθήρων

Άρης Τσαραβόπουλος, πρεσβευτής των Κυθήρων και των Αντικυθήρων, μονίμως περιοδεύων στην Εσπερία και την Ανατολία...

Πέρυσι ήταν στην Αλεξάνδρεια, στην Πολωνία (Γκντάνσκ), στη Ρουμανία (Βουκουρέστι). Πάτρα, Γιάννενα, Καλαμάτα δεν τα λογαριάζουμε καν.
Τώρα, τον περιμένουμε να γυρίσει από την Τουρκία (Εσκί-Σεχίρ, Γκαζιαντέπ, Κωνσταντινούπολη). Θα φύγει αμέσως για Ελβετία κι ύστερα για έναν μήνα στους αδελφούς Κυθηρίους στην Αυστραλία (Σύδνεϋ, Μπρίσμπεην, Μελβούρνη, Καμπέρα).


Παντού προσκεκλημένος και με τα έξοδα (και μόνον αυτά) καλυμμένα από τα πανεπιστήμια που τον μετακαλούν να μιλήσει για τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα, για την ανασκαφική του εργασία και για τα πορίσματά του.

Και μετά πίσω στην Ελλαδίτσα μας. Να περιμένει από τον κάθε κουρασμένο καρεκλοκένταυρο να βάλει την απαραίτητη σφραγίδα για την συνέχιση του ανασκαφικού του έργου στα αρχαία Αίγιλα.

Ενός έργου εξαιρετικού και αναγκαίου αφού αυτό είναι που τροφοδοτεί με ζωή τον ηρωικό βράχο των Αντικυθήρων, την επιστήμη με καινούργιο υλικό που διαρκώς έρχεται στο φως, τις κοινότητες των ομογενών που παρακολουθούν με αμείωτο ενδιαφέρον την πορεία των ερευνών.

Ως πότε άραγε θα παλεύει με το θηρίο της γραφειοκρατίας, της μισαλλοδοξίας, της εμπάθειας των αδιάφορων και της απάθειας των ενδιαφερομένων;
-------------------------------
Πηγή: Kythera Library
-------------------------------