Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Αβεβαιότητα περί τα ακτοπλοϊκά και στο βάθος ...τα βρετανικά δικαστήρια

Οι απάντησεις που λάβαμε στο θέμα επίλυσης των προβλημάτων της Ακτοπλοίας ήσαν μοιρασμένες μεταξύ των δυο άκρων – ορθη , η λανθασμενη, η προταση του υπουργειου για συγχωνευσεις εταιρειων – από 32.0% εκαστη.

Ενδιαφερον παρουσιαζει και η ενδιαμεση περιπτωση – ανεπαρκης η λυση 25.7%- ιδιαιτερα στην περιπτωση που θεωρηθει αθροιστεα με το ιδιαιτερα υψηλο ποσοστο (10.6%) των απαντησεων τυπου ‘’δεν γνωριζω’’.

Αν όμως δουμε το ζητημα από διαφορετικη οπτικη γωνια και αθροισουμε τα ποσοστα του ‘’ανεπαρκης’’ με εκεινα του ‘’λανθασμενη’’ εχουμε μια ξεκαθαρη εικονα η οποια μας λεει ότι η λυση των συγχωνευσεων, αν δεν συνοδευτει από αλλα μετρα, εκ του ασφαλους (57.7%) δεν θα οδηγησει σε λυση του σημερινου αδιεξοδου. Αυτή είναι και η γνωμη της πλειοψηφιας.

Η περιπτωση θυμιζει ιατρικο διλημμα σε περιπτωση γαγγραινας. Στο συμβουλιο των γιατρων δεν συζηταται αν ο ασθενης θα ιαθει γλυτωνοντας το ποδι του, αλλα το σημειο στο οποιο θα κοπει το ποδι.

Το σημερινο συστημα εξυπηρετησης του αρχιπελαγους στο Αιγαιο είναι γνωστο ότι καρκινοβατει από εικοσαετιας, αλλα οι οικονομικες εξελιξεις το εφτασαν σημερα στο μη παρεκει. Χρειαζονται τολμηρες παρεμβασεις ΑΜΕΣΑ ειδαλλως η καταρρευση πολλων προορισμων είναι ζητημα χρονου.

Αυτό είναι γνωστο μεν στο ΥΝΑ αλλα φαινεται ότι δεν υπαρχουν εισηγησεις. Η παραπομπη του θεματος σε επιτροπη δοκιμαστηκε πολλακις στο παρελθον αλλα απετυχε να δωσει ακομα και αλλοθι σε αναποφασιστο υπουργο. Συνεπως, πρεπει να κραταμε μικρο καλαθι.

Λυσεις μπορουν να δοθουν μονο από ελαχιστα ατομα στην Ελλαδα των οποιων οι ειδικες γνωσεις πρεπει να αξιοποιηθουν το ταχυτερο, αλλοιως θα τριβουμε τα ματια μας με τον τουρισμο το 2013. Αντε, πριν δουμε κατασχεσεις πλοιων με βαση το Βρεταννικο Δικαιο.
---------------------------------
Πηγή: marinews.gr
---------------------------------