Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ - Η Αλήθεια για τους μισθούς μας !

Με επιστολή τους πρός τους αρχηγούς των Πολιτικών Κομμάτων οι πυροσβέστες Λακωνίας διαμαρτύρονται για το διαμορφούμενο ειδικό μισθολόγιο που θα οδηγήσει σε μισθούς πείνας και εξαθλίωση  αυτούς και τις οικογενειές τους

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

« Οι πραγματικοί μισθοί των Πυροσβεστών – ΟΛΗ  Η  ΑΛΗΘΕΙΑ    »
     Αξιότιμοι κύριοι ,
Τις τελευταίες ημέρες ανακοινώνονται από τα ΜΜΕ τα νέα μέτρα σχετικά με τις μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια συμπεριλαμβανομένου και του Πυροσβεστικού Σώματος. Επίσης φημολογείται ότι με τον τρόπο που θα γίνουν οι μειώσεις, τα μεσαία και τα κατώτερα στελέχη, παρόλο που οι καθαρές αποδοχές τους είναι μικρότερες από τα ανώτερα στελέχη θα υποστούν σε ποσοστό και σε απόλυτους αριθμούς μεγαλύτερες μειώσεις, με αποτέλεσμα η ψαλίδα με τα ανώτερα στελέχη να ανοίξει ακόμη περισσότερο. Σας υπενθυμίζουμε ότι στην πρώτη γραμμή της μάχης βρίσκονται τα κατώτερα και τα μεσαία στελέχη.
 
Είναι δυνατόν στα πλαίσια των μειώσεων που επιβάλλονται από τη δημοσιονομική προσαρμογή να γίνει αυτό αποδεκτό από την Πολιτική Ηγεσία και το Ελληνικό Κοινοβούλιο , ακόμα και αν αυτό γίνεται αποδεκτό από την φυσική ηγεσία και τα υψηλόβαθμα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος;
 
Θέλουμε να τονίσουμε ότι σε έρευνα που έγινε στο ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων και συγκεκριμένα (σύμφωνα με τον καθηγητή κ. Κιουρτζίδη Βλαδίμηρο , site : http://www.xrisima.eu/misth.php ) διαπιστώνουμε ότι οι αποδοχές μας είναι χαμηλότερες από των υπολοίπων δημοσίων υπαλλήλων με τα ίδια προσόντα , γραμματικές γνώσεις και προϋπηρεσία. Αυτό εύκολα μπορείτε να το διαπιστώσετε από το υπ’αριθ. 7017/4/14951/10-8-2012 έγγραφο του υπουργείου ΠΡΟ.τ.ΠΟ προς τη Βουλή των Ελλήνων  με κοινοποίηση στο βουλευτή κ. Δαβάκη και το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος (το οποίο και σας επισυνάπτουμε σε φωτοτυπία).

ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΕΙΔΙΚΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΕΙΜΑΣΤΕ

 Μήπως επειδή οι ώρες υπερεργασίας μας μέχρι τις 32 πληρώνονται με πολύ μικρότερο ποσό από ότι στο ενιαίο μισθολόγιο ή επειδή οι ώρες πέραν των 32 δεν πληρώνονται καθόλου?  Υπαξιωματικός με 22 χρόνια υπηρεσία αν εργαστεί Κυριακή 22:00 – 06:00 θα αποζημιωθεί με 2,93 € μεικτά την ώρα ενώ αντίστοιχα αν ήταν στο ενιαίο μισθολόγιο θα αποζημιωνόταν με  7,43 € μεικτά .

Παρακαλούμε για την προσοχή της πολιτικής ηγεσίας και του Ελληνικού Κοινοβουλίου μήπως στο φόρτο εργασίας που έχουν γίνουν κατάφορες αδικίες.
-----------------------------------------
Πηγή: newsmessinia.blogspot.gr
-----------------------------------------