Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Αναταραχή στις άγονες γραμμές

Στις 24/10 πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας συμβούλιο του ΣΑΣ (Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών)  για τον έλεγχο δικαιολογητικών των ναυτιλιακών εταιρειών που θέλησαν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό για τις άγονες γραμμές. Για την επιδοτούμενη γραμμή Κύθηρα-Αντικύθηρα υπέβαλλαν δικαιολογητικά τόσο η Λ.Α.Ν.Ε. (Ο/Γ Β. Κορνάρος) όσο και το Ο/Γ Πορφυρούσα.

Δυσάρεστη έκπληξη αποτέλεσε η απόρριψη του Πορφυρούσα για καθαρά τυπικούς λόγους, όπως το γεγονός ότι η επιστολή βεβαίωσης ασφάλισης που κατέθεσε ήταν φωτοαντίγραφο και όχι πρωτότυπη.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα το πρωί η Κυθηραϊκή Πρωτοβουλία με τον ιδιοκτήτη του Πορφυρούσα, ο κ. Πολυχρόνης Τουρλουμούσης χαρακτήρισε «γελοίους» τους λόγους απόρριψης, και σημείωσε πως σχεδόν όλα τα δικαιολογητικά που υποβλήθηκαν στο ΣΑΣ απ’ όλη την Ελλάδα απορρίφτηκαν για καθαρά επουσιώδεις λόγους, κάτι που πράγματι επιβεβαιώνεται από τον επίσημο πίνακα αποτελεσμάτων.

Σοβαρότερη όμως κατηγορία αποτελεί η διαβεβαίωση του κ. Τουρλουμούση πως πάντοτε στο παρελθόν η επιστολή των ασφαλιστών ήταν απολύτως αποδεκτή με τη μορφή αντιγράφου. Σε ερώτησή μας εάν είχε γνωστοποιηθεί στις ναυτιλιακές εταιρείες κάποια σχετική αλλαγή στον τρόπο υποβολής δικαιολογητικών, ο κ. Τουρλουμούσης απάντησε αρνητικά.

Αναμένεται να υποβληθεί σήμερα ένσταση από τη διεύθυνση του Πορφυρούσα, καθώς πιθανώς και πολλών άλλων ναυτιλιακών εταιριών. Ελπίζουμε να γίνει άμεσα δεκτή, ώστε οι προσφορές να κριθούν επί της ουσίας και όχι βάσει γελοίων τυπικών λεπτομερειών. Πάγια θέση της Κυθηραϊκής Πρωτοβουλίας στο θέμα των θαλασσίων συγκοινωνιών είναι πως τα μονοπώλια είναι πάντοτε επισφαλή, και πως το νησί αδιαμφισβήτητα εξυπηρετείται καλύτερα με τρέχων σύστημα δύο πλοίων στις δύο διαφορετικές γραμμές.
-----------------------------------
Κυθηραϊκή Πρωτοβουλία
Δελτίο Τύπου, 26/10/2012