Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΙΧΑΛΑΡΟΣ: ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ «ΚΟΨΙΜΑΤΟΣ» ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΤΩΝ ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΚΑΙ ΚΑΤΣΙΜΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
30/10/2012

ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΙΧΑΛΑΡΟΣ: ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ «ΚΟΨΙΜΑΤΟΣ» ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΤΩΝ ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΚΑΙ ΚΑΤΣΙΜΗ.

ΖΗΤΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΙΣΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥΣ ΜΕΤΑΞΥ “ΠΛΗΒΕΙΩΝ” ΚΑΙ “ΑΡΧΟΝΤΩΝ”

Την ανάκληση της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΝΕΤ για «πάγωμα - κόψιμο» της εκπομπής των Αρβανίτη-Κατσίμη ζητά ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Ανδριανός Μιχάλαρος με ανακοίνωσή του κι επισημαίνει ότι: «Ρόλος της Δημόσιας Τηλεόρασης είναι η ελευθεροτυπία και η αντικειμενικότητα στην είδηση καθώς και η προβολή όλων των θεσμικών φορέων της χώρας και των θέσεών τους. 

Στη Δημόσια Τηλεόραση η κομματική παρέμβαση θα πρέπει να είναι μηδενική. Οι Έλληνες πολίτες στηρίζουν μία ελεύθερη Δημόσια Τηλεόραση η οποία θα προβάλλει  αντικειμενικά τις ειδήσεις και εξίσου όλους τους φορείς για την καλύτερη δυνατή ενημέρωση  των πολιτών. Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά ζητά η δημόσια Τηλεόραση να είναι ένα εργαλείο αντικειμενικής ενημέρωσης που θα προβάλλει εξίσου τους θεσμικούς φορείς, μη ξεχωρίζοντάς τους από “άρχοντες”  και “πληβείους”, να είναι ένα εργαλείο στο οποίο «εργάτες» θα είναι οι άνθρωποι του ρεπορτάζ και όχι των Κομμάτων και ζητά να επανέλθουν στις θέσεις τους οι Αρβανίτης και Κατσίμη ώστε απρόσκοπτα να συνεχίσουν τη δουλειά τους. 

Εμείς ως θεσμικός φορέας  θεωρούμε ύποπτη τη συγκυρία της σύλληψης του Κ. Βαξεβάνη για τη δημοσιοποίηση της γνωστής λίστας Λαγκάρντ, και το «κόψιμο» της πρωινής εκπομπής της ΝΕΤ εξαιτίας ρεπορτάζ που έγινε και με το δεδομένο ότι οι ενέργειές μας ως Επιμελητηρίου καθώς και οι δράσεις μας ουδέποτε καλύφθηκαν από τη Δημόσια Τηλεόραση την οποία όλοι οι πολίτες και όλες οι επιχειρήσεις πληρώνουμε, ζητούμε ευθέως τη διαφύλαξη της ελευθεροτυπίας. 

Ζητούμε από τη διοίκηση της ΕΡΤ να ανακαλέσει άμεσα αυτήν την απόφασή της και να προβάλει από εδώ και στο εξής με κάθε αντικειμενικότητα την είδηση. Αυτό είναι η δουλειά για την οποία πληρώνουμε τη Δημόσια Τηλεόραση».