Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

ΟΠΕΚΕΠΕ: Προκήρυξη διαγωνισμού για την ενίσχυση ιδιωτικής αποθεματοποίησης ελαιολάδου

Σε δύο φάσεις θα ολοκληρωθεί η υποβολή αιτήσεων των ελαιοκομικών φορέων που επιθυμούν να ενταχθούν στο καθεστώς της ιδιωτικής αποθεματοποίησης ελαιολάδου.

Στον διαγωνισμό που έχει προκηρύξει ο ΟΠΕΚΕΠΕ αναφέρεται ότι η πρώτη μερική προκήρυξη δημοπρασίας κατά τη διάρκεια της οποίας υποβάλλονται οι προσφορές αρχίζει στις 17 Φεβρουαρίου 2012, και λήγει στις 21 Φεβρουαρίου 2012, ημέρα Τρίτη, στις 12:00 ώρα Ελλάδας.

Η δεύτερη μερική προκήρυξη δημοπρασίας κατά τη διάρκεια της οποίας υποβάλλονται οι προσφορές αρχίζει στις 22 Φεβρουαρίου 2012, ημέρα Τετάρτη και λήγει την 1η Μαρτίου 2012, ημέρα Πέμπτη, στις 12:00 ώρα Ελλάδας.

Να σημειωθεί ότι στον διαγωνισμό προβλέπεται πως η συνολική ποσότητα για την οποία μπορεί να χορηγηθεί ενίσχυση για ιδιωτική αποθεματοποίηση ελαιολάδου ανέρχεται σε 100.000 τόνους εξαιρετικά παρθένου και παρθένου ελαιολάδου και οι προσφορές αφορούν περίοδο αποθεματοποίησης 150 ημερών.

Η συμβατική περίοδος αποθεματοποίησης αρχίζει την επόμενη της ημερομηνίας αποθεματοποίησης της τελευταίας δεξαμενής φύλαξης, αφού σφραγιστούν οι δεξαμενές φύλαξης μετά τη λήψη των δειγμάτων.

Δικαιολογητικά συμμετοχής στο διαγωνισμό

Για να συμμετάσχει ο προσφέρων στο διαγωνισμό υποβάλλει στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. γραπτή προσφορά, σύμφωνα με το ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 3 της ΚΥΑ αριθ. 311914/24-06-2009. Σε περίπτωση που ένας εμπορευόμενος συμμετέχει στο διαγωνισμό για διαφορετικές κατηγορίες ελαιολάδου ή για δεξαμενές φύλαξης που βρίσκονται σε διαφορετικές διευθύνσεις, υποβάλλει χωριστή προσφορά για κάθε περίπτωση.

Η γραπτή προσφορά συνοδεύεται από την εγγύηση συμμετοχής ύψους 50 € ανά τόνο και δεν αποσύρεται ούτε τροποποιείται μετά την υποβολή της.

Έλεγχος προσφορών

Μετά τη λήξη της προθεσμίας κατάθεσης των προσφορών γίνεται στην αρμόδια Δ/νση του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., Δομοκού 5 Αθήνα, η ανάγνωση και ο έλεγχος των προσφορών από τριμελή επιτροπή, η οποία συστήνεται και συγκροτείται με απόφαση του Προέδρου του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. Η ανωτέρω επιτροπή ελέγχει τις προσφορές, απορρίπτει όσες δεν είναι σύμφωνες με τα οριζόμενα στα άρθρα της διακήρυξης του διαγωνισμού και συντάσσει προς τούτο πρακτικό και κατάλογο κατακύρωσης, στον οποίο περιλαμβάνονται τα ονοματεπώνυμα των προσφερόντων με τις ποσότητες και τις τιμές που προσέφεραν και στη συνέχεια κοινοποιεί όλες τις έγκυρες προσφορές εντός 24 ωρών από τη λήξη κάθε υποπεριόδου διαγωνισμού στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Εάν η προσφορά κριθεί άκυρη ή απορριφθεί, η συσταθείσα εγγύηση αποδεσμεύεται άμεσα.

Στη συνέχεια ειδοποιούνται οι εμπορευόμενοι για την έγκριση ή απόρριψη της προσφοράς τους. Οι εγκεκριμένοι εμπορευόμενοι των οποίων οι προσφορές είναι επιλέξιμες προβαίνουν στη σύναψη σύμβασης με τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., σύμφωνα με το Υπόδειγμα 4, που περιλαμβάνεται στην αριθ. 311914/24-06-09 ΚΥΑ.

--------------------------
Πηγή: agrotypos.gr
-------------------------