Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Οι θαλάσσιες και αεροπορικές συγκοινωνίες του νησιού σε κίνδυνο.


Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε για την επιστολή (6/2/2012) που απέστειλε ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Κουκούλης προς τον υπουργό μεταφορών κ. Βορίδη με την οποία ζητά την επιβολή κυρώσεων προς την εταιρεία OLYMPIC AIR, επειδή η τελευταία δεν εκτέλεσε την επόμενη μέρα, δύο δρομολόγια τα οποία δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Προκαλεί απορία το γεγονός ότι την ευαίσθητη αυτή χρονική στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για τις άγονες αεροπορικές γραμμές  ο κ. Κουκούλης βρήκε την ευκαιρία να πλήξει την OLYMPIC AIRη οποία κατά γενική ομολογία εξυπηρετεί κατά τον καλύτερο τρόπο το νησί και να ανοίξει το δρόμο ώστε να έλθει στο νησί άλλη άγνωστη εταιρεία, γεμίζοντας τον κόσμο με ανασφάλεια και πιθανότατα με πολύ κακή εξυπηρέτηση και ποικίλα προβλήματα. 

Είναι άλλωστε νωπή η ανάμνηση από την περιβόητη ATHENS AIR και τα γνωστά προβλήματα που είχε προκαλέσει τότε στις αεροπορικές μεταφορές των Κυθήρων. 

Ο κ. δήμαρχος δεν επέδειξε βέβαια την ίδια ευαισθησία όταν στο παρελθόν δεκάδες φορές έγιναν ματαιώσεις πτήσεων αλλά δεν ευαισθητοποιείται ούτε και τώρα που πολύ σοβαρό πρόβλημα πλήττει  τις θαλάσσιες συγκοινωνίες των Κυθήρων, καθώς το ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ δεν εκτελεί πλέον τα προγραμματισμένα του δρομολόγια για τα Κύθηρα, παραβιάζοντας τις συμβατικές του υποχρεώσεις και προκαλώντας ανυπολόγιστη ζημιά στην οικονομία του νησιού.

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο (24/2/2012), στο στάδιο της ενημέρωσης, ο κ. δήμαρχος έδειχνε εντελώς απρόθυμος να αντιδράσει, με το επιχείρημα ότι «με τα χαρτιά δεν λύνεις το πρόβλημα»!!! ενώ βέβαια στην  περίπτωση της OLYMPIC AIR με τα χαρτιά προσπάθησε να λύσει το πρόβλημα εκτός και αν επεδίωκε να λύσει άλλο πρόβλημα το οποίο δεν μπορεί βέβαια να μας ανακοινώσει. 

Τελικά ύστερα από σφοδρή πίεση της αντιπολίτευσης αναγκάσθηκε να δεχθεί να γίνει ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου που να εκφράζει την διαμαρτυρία του κυθηραϊκού λαού για τη μη πραγματοποίηση των δρομολογίων του ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ και να απαιτεί από κάθε εμπλεκόμενο την άμεση λύση του προβλήματος που απειλεί πλέον επικίνδυνα το νησί μας.

Τα παραπάνω γεγονότα εκθέτουν δυστυχώς ανεπανόρθωτα το δήμαρχο και τον αφήνουν «γυμνό» αφού ηθελημένα ή αθέλητα αδυνατεί να υπερασπίσει τα ζωτικά συμφέροντα του κυθηραϊκού λαού.

Όλοι μαζί οι κυθήριοι ας είμαστε έτοιμοι με δραστήριες πρωτοβουλίες να διεκδικήσουμε την αποκατάσταση των θαλάσσιων συγκοινωνιών του νησιού μας, αυτές τις οποίες απολύτως δικαιούμαστε και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μας τις στερήσει.
------------------------------
 Δημήτρης Φατσέας
Δημοτικός Σύμβουλος
-------------------------------