Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

stealth δεξαμενόπλοια με stealth Νόμους και Υπουργούς...

Έπειτα απο το συνεχές κλείσιμο των AIS των πλοίων όταν αυτά έμπαιναν στον όρμο των Βατίκων, το τελευταίο διάστημα σταματήσαμε την καταγραφή των προσορμίσεων θεωρώντας ότι τα στοιχεία που είχαν καταγραφεί ήταν επαρκή στο να καταγράψουν την υφιστάμενη κατάσταση.

Θα συνεχίσουμε όμως την καταγραφή στο θέμα "Αγκυροβόλιο Βάτικα" στην θεματική ενότητα "Θάλασσα", επισημαίνοντας τις όποιες παρανομίες γίνονται αντιληπτές. 

Όπως και τώρα που το σύστημα AIS εντοπίζει στον όρμο 4 πλοία αγκυροβολημένα αλλά δεν βλέπει το τεράστιο τάνκερ SEAFAITH το οποίο απο χθές είναι αγκυροβολημένο μόλις 8/10 του μιλίου απο το λιμανάκι της Νεάπολης. 

Το αναφερόμενο πλοίο 2 μέρες τώρα χωρίς να είναι ορατό στο AIS εκτελεί εργασίες υποστηριζόμενες απο τις δύο εξ' Ελαφονήσου λάτζες.

Τι εργασίες εκτελούνται αλήθεια στον παραπάνω γίγαντα δύο μέρες τώρα που χρειάζεται να υποστηριχθούν και απο δεύτερη λάτζα;

Ποίοι λόγοι υπαγορεύουν το παραπάνω πλοίο να είναι αόρατο και να κλείνει
το σύστημα ηλεκτρονικού εντοπισμού του;

Γιατί το Λιμεναρχείο Νεάπολης επιτρέπει την αγκυροβολίου του πλοίου στα 8/10 του μιλίου ενώ ο υπουργός Παπουτσής απαντά πως τα πλοία αγκυροβολούν σε απόσταση μεγαλύτερη των 2 μιλίων απο την ακτή;

Γιατί το Λιμεναρχείο επιτρέπει στο παραπάνω πλοίο να έχει κλειστό το AIS ενώ αυτό αποτελεί παράβαση νομοθεσίας;

Ακολουθεί σχετικό βίντεο της 22 Φεβρουαρίου 2012

---------------------------
---------------------------