Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 3/10/2011

*Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο σε τακτική συνεδρίαση την Παρασκευή 30-9-11.

*Στο στάδιο της ενημέρωσης ο Δήμαρχος εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στον αρχηγό της αντιπολίτευσης για τον θάνατο της μητέρας του, καθώς και στην γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ελέσα Καλλινίκου για τον άδικο χαμό του γιού της Δημήτρη σε τροχαίο ατύχημα.
Επιπλέον εξέφρασε την ευχή για την γρήγορη αποκατάσταση της υγείας του Αντώνη Δαπόντε μετά τον σοβαρότατο τραυματισμό του σε τροχαίο ατύχημα.

*Εξάλλου αναφέρθηκε στην εκδήλωση που οργανώνει το ΚΙΠΑ την Δευτέρα 3-10-11 με Δημόσια συζήτηση για την ανάδειξη των μονοπατιών, καθώς και την ξενάγηση που θα γίνει στον αρχαιολογικό χώρο της Παλαιόχωρας με πρωτοβουλία του ΚΙΠΑ, από τον Δήμαρχο την Κυριακή 2-10-11 στις 11 το πρωί.

*Ο Δήμαρχος ενημέρωσε το σώμα για την σύσκεψη που έγινε στο Υπουργείο Πολιτισμού παρουσία μελών του υπό ίδρυση συλλόγου φίλων του Μουσείου και των αρμοδίων αρχαιολόγων Άρη Τσαραβόπουλου και Μαρίνας Παπαδημητρίου για την επισκευή του αρχαιολογικού Μουσείου που παραμένει κλειστό μετά τον μεγάλο σεισμό.

*Αναφέρθηκε επίσης στο καυτό θέμα της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας και της φημολογίας των τελευταίων ημερών για την ακινησία του πλοίου Βιτσέντζος Κορνάρος λόγω καθυστέρησης καταβολής των επιδοτήσεων και στα δύο πλοία που εξυπηρετούν τα νησιά μας. Το θέμα συζητήθηκε προ ημερησίας διάταξης και εγκρίθηκε ψήφισμα το οποίο θα αποσταλεί στο Αρμόδιο Υπουργείο.

*Συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν επίσης άλλα 5 θέματα προ ημερήσιας διάταξης καθώς και 8 θέματα της ημερήσιας διάταξης.

*Ένατο θέμα ήταν η δικαστική διαταγή πληρωμής που είχε εκδώσει ο εργολάβος Νικόλαος Βαρούνης, ανάδοχος του έργου της ανάπλασης στο Λιβάδι, ο οποίος είχε εξοφληθεί εισπράττοντας περίπου 430.000€.

Ο εν λόγω διεκδικεί την πληρωμή τόκων υπερημερίας 13.000€ λόγω καθυστέρησης, -όπως ισχυρίζεται-, εξόφλησης λογαριασμών για το έργο της ανάπλασης στην κεντρική οδό Λιβαδίου, πράγμα το οποίο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Η εισήγηση της Δημοτικής Αρχής ήταν να γίνει ανάθεση της υπόθεσης σε Δικηγόρο, για να προσβάλει την διαταγή πληρωμής.

Ο παριστάμενος εργολάβος με την τοποθέτησή του προκάλεσε τους συμβούλους της πλειοψηφίας ορισμένοι εκ των οποίων αποχώρησαν με αποτέλεσμα να μην υπάρξει η απαιτούμενη πλειοψηφία προκειμένου να εγκριθεί η εισήγηση αφού σύσσωμη η αντιπολίτευση την καταψήφισε, ισχυριζόμενη ότι πρέπει να πληρωθούν οι τόκοι ενεργώντας αντίθετα προς τα συμφέροντα του Δήμου.

*Μετά την συζήτηση και ψήφιση και άλλων 5 θεμάτων από την ημερήσια διάταξη διεκόπη η συνεδρίαση λόγω αποχώρησης του συνόλου σχεδόν της αντιπολίτευσης για να μην συμμετάσχουν στην συζήτηση των υπολοίπων θεμάτων.
------------------
Πηγή: kythira.gr
------------------