Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 27/10/2011

*Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο σε τακτική συνεδρίαση την Τρίτη 25 Οκτωβρίου στις 6.30 το απόγευμα. Ο Δήμαρχος έχει μεταβεί στην Αθήνα για υπηρεσιακούς λόγους και απουσίαζε, απουσίαζαν επίσης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Καλλιόπη Καρύδη, Γιώργος Λεoτσίνης, Σταμάτης Αλοΐζος, και Γιώργος Κομηνός του Δημητρίου. Στο στάδιο της ενημέρωσης ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Πρωτοψάλτης αναφέρθηκε στις επαφές που είχε ο Δήμαρχος στην Αθήνα, με τον προϊστάμενο της διαχειριστικής αρχής του ΠΕΠ Αττικής κ. Κων/νου Λέμα για το έργο του ΧΥΤΥ στο λαχνό, το οποίο βρίσκεται σε τελική φάση ένταξης στο ΕΣΠΑ.

Επίσης αναφέρθηκε στην επίσκεψη του Δημάρχου στο πρώην ΥΕΝ, όπου ζήτησε ενημέρωση για την ακινησία του πλοίου "Βιτσέντζος Κορνάρος" και την καταβολή των οφειλομένων μισθωμάτων στην εταιρεία του πλοίου.



*Από τον κ. Βύρωνα Πρωτοψάλτη τέθηκε για μια ακόμη φορά το θέμα του ελέγχου της ποιότητας του νερού, και της ανάθεσης που έχει κάνει ο Δήμαρχος γι αυτή την εργασία. Η απάντηση του Αντιδημάρχου ήταν ξεκάθαρη επαναλαμβάνοντας την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής για ουσιαστικό έλεγχο των υδάτων, ενώ αναρωτήθηκε αν αμφισβητείται το δικαίωμα του Δημάρχου να αναθέτει τέτοιου είδους εργασίες όπως ο νόμος ορίζει.

Ακολούθως συζητήθηκαν 6 θέματα προ ημερήσιας διάταξης με σημαντικότερα.

*1ον. Την υποβολή φακέλου για την πιστοποίηση της διαχειριστικής επάρκειας τύπου Β' του Δήμου, για υπηρεσίες και προμήθειες, ώστε να μπορεί να διαχειρίζεται, απευθείας, προγράμματα του ΕΣΠΑ. Η διάρκεια της πιστοποίησης θα είναι όση και η διάρκεια του ΕΣΠΑ.

*2ον. Την πρόταση του Δήμου στην Αντιπεριφέρεια Νήσων για ένταξη των εξής έργων.

1. Βελτίωση του κεντρικού επαρχιακού δρόμου από τα Αρωνιάδικα μέχρι την διασταύρωση Φρατσίων.

2. Βελτίωση του τμήματος από τα Φατσάδικα μέχρι το Λιβάδι.

3. Τα συμπληρωματικά έργα στο Βιολογικό καθαρισμό για την υποδοχή βοθρολυμάτων.

*Στη συνέχεια συζητήθηκαν τα 18 θέματα της ημερήσιας διάταξης μεταξύ των οποίων ήταν και η αποδοχή των Μελετών για τα έργα που ο Δήμος ετοίμασε να υποβάλει για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα "Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013"

Τα έργα αυτά είναι τα εξής.

1.Ανάπλαση Πλατείας Φρατσίων, προϋπολογισμού 285.000 €

2. Αποκατάσταση Αστικού Σχολείου Ποταμού, προϋπολογισμού 168.000 €.

3. Πορφυρά Μονοπάτια, προϋπολογισμού 202.950 €.

4. Προστασία Πρανών Ρέματος Παλαιόπολης, προϋπολογισμού 500.000€.

5.Διαμόρφωση και Αναβάθμιση Κοινόχρηστων Χώρων οικισμού Μητάτων, προϋπολογισμού 253.000€. Τα θέματα αυτά εγκρίθηκαν ομόφωνα από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.
----------------------
Πηγή: kythira.gr
----------------------