Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΕΣ ΣΥΝΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ.

Ξεκίνησαν και εφέτος οι καθιερωμένες συνάξεις της σχολής Γονέων και Κηδεμόνων τηε Ιεράς Μητρόπολης Κυθήρων.

Πρώτος ομιλητής ήταν ο καθηγητής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και παλαιοός γνώριμος των Κυθήρων, κ. Ξενοφών Παπαχαραλάμπους.

Θέμα της επιμορφωτικής διάλεξης : "Η Προοδευτική Ένταξη-Συμμετοχή του πιστού στην Θεία Λειτουργία".



Οι Σχολές γονέων και κηδεμόνων, διεξάγονται εδώ και πέντε χρόνια, μια φορά κάθε μήνα, από τον Οκτώβριο έως και τον Ιούνιο, ύστερα από πρωτοβουλία και φροντίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Σεραφείμ.

Για ένα Σαββατοκύριακο κάθε μήνα φιλοξενείται στα Κύθηρα ένας εκλεκτός καθηγητής-ομιλητής. Κάποιες φορές και καθηγητές του τόπου μας. Οι ομιλίες πραγματοποιούνται τα απογεύματα, Σάββατο στο Πνευματικό Κέντρο Ποταμού και Κυριακή στον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο στην Χώρα.

Οι Σχολές γονέων και κηδεμόνων της Ιεράς Μητρόπολης αποτελούν πολύτιμη προσφορά και τιμή για κάθε γονέα η κηδεμόνα, τους ηλικιωμένους, τους ιερείς και τους εκπαιδευτικούς, και θα έπρεπε να έχουν πολύ μεγαλύτερη ανταπόκριση από την ήδη υπάρχουσα.

Η Μητρόπολη μέσα από την ιστοσελίδα της, τις κατά τόπους ενορίες καθώς και τους τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, φροντίζει να ενημερώνει εγκαίρως τους κατοίκους του νησιού.

Δεν χωράει λοιπόν δικαιολογία στο να αδιαφορούμε μπροστά σε μια τέτοια προσφορά, η οποία μοναδικό σκοπό έχει να μας ωφελήσει και να μας βοηθήσει να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.

Η επόμενη Σχολή Γονέων και Κηδεμόνων θα διεξαχθεί στις 12 και 13 Νοεμβρίου, με ομιλήτρια την ψυχολόγο, κ. Κόλια και θέμα: "Γιατί δεν μας ακούνε τα παιδιά μας".
------------------------------------------------
Εβίτα Προβατάρη-Φωτογραφία Evita Foto
------------------------------------------------