Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Ασυνείδητοι άνθρωποι

Αυτά τα δυο άτυχα κατσίκια είναι θέλω να πιστεύω τα μοναδικά θύματα  δυο δολοφόνων  που την Δευτέρα το μεσημέρι στο ύψωμα της σκληρής πάνω από τα Αρωνιάδικα ξέσπασαν την δολοφονική  μανία τους πάνω σε ένα κοπάδι αγριοκάτσικα.

Μεσημέρι της Δευτέρας και ενώ ασχολιόμουν με εργασίες πίσω από το σπίτι  πήρε το μάτι μου πάνω στο ύψωμα ένα κοπάδι αγριοκάτσικα. 


Ήταν ωραίο θέαμα να τα βλέπεις ανέμελα πάνω στα σκληρά βράχια να ψάχνουν για λίγη τροφή από  φρέσκα πρίνα.

Δεν ξέρω πόση ώρα είχε περάσει και βλέπω ένα  ασημί μεγάλο αγροτικό να ανεβαίνει προς το  πυροφυλάκιο. Δεν είναι λίγες οι φορές που βλέπω αμάξια 4χ4 να ανεβαίνουν πάνω στο ύψωμα.

Το κοπάδι με τα αγριοκάτσικα δεν φαινόταν πια. Υπέθεσα ότι ακούγοντας τον θόρυβο θα είχαν φύγει.

Μετά από λίγο άρχισε η σφαγή ακούγοντας πυροβολισμούς συνεχόμενους σήκωσα το κεφάλι μου αλλά δεν έβλεπα τίποτα. Σε λίγο εμφανίστηκε το κοπάδι στη πλαγιά που είναι ορατή από το σπίτι μου.
Ταυτόχρονα δυο άτομα φανήκαν και αυτά στη κορυφογραμμή και άρχισαν πάλι να πυροβολούν κυριολεκτικά στο ψαχνό. Χωρίς να κουνηθούν από εκεί περίμεναν να δουν κάποια  από τα θηράματα τους και όταν τα εντόπιζαν  άρχιζαν πάλι τους πυροβολισμούς.


Δεν άντεχα να βλέπω αυτή την σφαγή και πήρα τηλέφωνο στην αστυνομία για να αναφέρω ότι δυο άτομα κυνηγάνε μέσα στα καμένα.

Ο αστυνόμος που μίλησα είπε ότι θα στείλει το περιπολικό από την Χώρα για να ερευνήσει την καταγγελία. Μόλις έκλεισα το τηλέφωνο δεν πέρασαν πέντε λεπτά και είδα το αγροτικό να κατηφορίζει τον δρόμο και να φεύγει. 

Δυστυχώς δεν πέρασαν μπροστά από το σπίτι μου για να μπορέσω να πάρω πινακίδες αλλά πρέπει να έφυγαν προς το μέσα δήμο. Ξανά πήρα στην αστυνομία για να πω ότι το αγροτικό είχε πια φύγει.
Αφού είχε φύγει το αγροτικό και η ησυχία επικράτησε στη πλαγία του υψώματος άρχισα να ακούω βελάσματα και όπως διαπίστωσα  και  την ιδία μέρα  αλλά και την Τρίτη ήταν από πληγωμένα κατσίκια. 

Γιατί την Δευτέρα το απόγευμα ανέβηκα πάνω στη Σκηρή και  βρήκαν τα σκυλιά μου ένα νεκρό κατσίκι λίγα μετρά πιο κάτω από το πυροφυλάκιο.

Την άλλη μέρα ανέβηκα ξανά  και βρήκα άλλο ένα. Και γι αυτό λέω ότι θέλω να  πιστεύω ότι αυτά τα δυο είναι τα μοναδικά θύματα αυτών τον δυο δολοφόνων.
Τώρα μαζί με το χαρακτηρισμό αυτόν γιατί αυτός τους ταιριάζει εσείς βάλτε και δίπλα κάποιο  από τα παρακάτω ( κυνηγοί, νταήδες άμυαλα πιτσιρίκια  , ξένοι ).

Και βάζω αυτούς τους χαρακτηρισμούς γιατί από την στιγμή που σταμάτησαν τους πυροβολισμούς μέχρι που είδα το αγροτικό να φεύγει ο χρόνος ήταν πολύ λίγος για να μπορέσουν να φέρουν έστω ένα θήραμα για να το φορτώσουν στο αμάξι τους.
Αυτοί που ανεβήκαν πάνω ανεβήκαν μόνο και μόνο για να σκοτώσουν.

Και για να το δω και λίγο Σερλοκ Χολμς από την στιγμή που είδα εγώ το κοπάδι μέχρι την στιγμή που ανεβήκαν αυτοί δυο σκέψεις υπάρχουν. Ή αυτοί οι τύποι ήταν κάπου στα Αρωνιαδικα ή κάποιος από το χωριό τους ειδοποίησε. 
----------------------------------------------
Βαγγέλης Σμαρδένκας
Αρωνιάδικα – Μαστοριάνικα
----------------------------------------------