Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Φοιτητές:Παράταση στις δηλώσεις συγγραμμάτων χειμερινού εξαμήνου ακαδ. εξαμήνου ακαδημαϊκού έτους 2017‐2018

Παρατείνεται η προθεσμία δηλώσεων διδακτικών βιβλίων από τους φοιτητές για το τρέχον χειμερινό εξάμηνο έως και την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018, με απόφαση του υπουργείου Παιδείας.

Επίσης, ως νέα καταληκτική ημερομηνία για τη διανομή των συγγραμμάτων στους φοιτητές ορίζεται η Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018.
 
 

Οι ανωτέρω προθεσμίες ισχύουν και για την δήλωση‐διανομή συγγραμμάτων στις βιβλιοθήκες.

Το υπουργείο Παιδείας καλεί τις Γραμματείες των Τμημάτων ή Σχολών των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και των Προγραμμάτων Σπουδών των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών να μεριμνήσουν για την έγκαιρη χορήγηση των απαραίτητων ηλεκτρονικών κωδικών προκειμένου οι φοιτητές που έχουν επιτύχει τη μετεγγραφή τους, να έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν δηλώσεις και να παραλάβουν τα διδακτικά τους βιβλία εντός των ανωτέρω προθεσμιών.

Το υπουργείο Παιδείας υπενθυμίζει την υποχρέωση των εκδοτών, η οποία απορρέει από τη σύμβαση που έχουν συνάψει ηλεκτρονικά με το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων κατά την εγγραφή τους στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΥΔΟΞΟΣ» και τις διατάξεις της υπ’ αριθ. Φ.1/76244/Β3/30‐6‐10 (ΦΕΚ Β ́957) Υπουργικής απόφασης, για την αποστολή και διατήρηση επαρκούς αποθέματος αντιτύπων στα σημεία διανομής προκειμένου να ολοκληρωθεί ομαλά η διανομή των διδακτικών βιβλίων στους φοιτητές κατά το τρέχον εξάμηνο σπουδών.
------------------------------
 Πηγή:esos.gr
------------------------------