Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΤΗΝ "ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ" - ΜΑΝΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ!

Μερικοί νομίζουν ότι ανακάλυψαν την πυρίτιδα. Τους ενοχλεί τραγικά η αλήθεια την οποία θα αναδείξουμε μόλις - με το καλό - λήξει το θέμα της φωτιάς. 

Όλη την προηγούμενη εβδομάδα ήμουν στην Αθήνα για δουλειές του Δήμου με μείζονα το θέμα της περιφερειακής ακτοπλοϊκής μας σύνδεσης που βαίνει ευτυχώς προς επίλυση. 

Μετά τη συνεδρίαση του Σ.Α.Σ. στην οποία ήμουν παρών, ακολούθησαν διαδοχικές συναντήσεις με τους πλοιοκτήτες του Ε/Γ-Ο/Γ ΙΟΝΙΣ προκειμένου να καθορίσουμε ώρες και ημέρες δρομολογίων μόλις ολοκληρωθεί η ανάθεση από το Υπουργείο.

Ούτε κρυφό είναι αυτό ούτε συνιστά είδηση. 

Ενημερώθηκα για τη φωτιά και φυσικά ενημερώθηκα από τους υπευθύνους ότι αυτή ελέγχθηκε το Σάββατο το πρωί, όπως όλοι νόμιζαν! Και την ίδια ημέρα επέστρεψα στα Κύθηρα. 

Τί ακριβώς λοιπόν προσπαθούν να πουν κάποιοι; Προσπαθούν να ανακαλύψουν την πυρίτιδα; ή με κατηγορούν ότι δεν διακτινίστικα εντός ολίγων δευτερολέπτων προκειμένου να έρθω στο νησί; 

Μήπως ήξερα ότι θα καεί και δεν πρόλαβα τη φωτιά;

Αφήστε τις εξυπνάδες κύριοι. Οι Δήμαρχοι δεν είναι σάκοι του μποξ, δεν είναι πυροσβέστες, δεν είναι πιλότοι ιπτάμενων μέσων πυρόσβεσης, δεν υποκαθιστούν τους ειδικούς στη δουλειά τους. Ο καθένας έχει συγκεκριμένους ρόλους. 

Εμείς οφείλαμε να παρέχουμε διαρκώς νερό στα οχήματα και το κάναμε! Να έχουμε ανοικτούς τους δρόμους και τους είχαμε! Να παράσχουμε σύγχρονα μέσα ατομικής προστασίας στους 7 πιστοποιημένους εθελοντές του νησιού μας και το έχουμε κάνει με αποτέλεσμα να μην υπάρξει κανένας απολύτως τραυματισμός! 

Να διαθέτουμε πυκνό δίκτυο πυροσβεστικών κρουνών και σημείων υδροληψίας που διαρκώς αυξάνουμε! και πολλά άλλα... μπορεί να ενοχλεί η δημοσιότητα που δόθηκε στο θέμα όμως εμείς δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. 

Θα αποδειχθούν οι αιτίες της καταστροφής!
----------------------------------------------------------
Στράτος Χαρχαλάκης Δήμαρχος Κυθήρων
----------------------------------------------------------