Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017

Κάδοι ανακύκλωσης: Εικόνες ντροπής σε όλο το νησί…

Ντροπιαστικές είναι οι εικόνες από τους κάδους ανακύκλωσης στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού, μέσα στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου…

Σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία της ανακύκλωσης παρουσιάζονται το τελευταίο διάστημα στο νησί. Οι κάδοι ανακύκλωσης σε πολλές περιοχές (κυρίως εκτός Ερμούπολης) είναι γεμάτοι εδώ και πάνω από δέκα μέρες με αποτέλεσμα εκατοντάδες σκουπίδια να έχουν σκορπιστεί στις γύρω περιοχές, επιβαρύνοντας σημαντικά το περιβάλλον.

Υπάρχουν περιοχές όπου δεν έχει γίνει αποκομιδή εδώ και περίπου δύο εβδομάδες, με αποτέλεσμα οι κάδοι να έχουν γεμίσει ασφυκτικά και πολλοί πολίτες να αφήνουν τα σκουπίδια δίπλα στους κάδους (πολύ κακώς) με αποτέλεσμα αυτά με τον αέρα να έχουν διασκορπιστεί σε ακτίνα αρκετών δεκάδων μέτρων.

Για το ζήτημα αυτό οι ευθύνες τόσο του ΦΟΔΣΑ, όσο και του εργολάβου που έχει αναλάβει την ανακύκλωση, είναι μεγάλες.

Πόσο κρίμα για ένα νησί σαν την Σύρο, που κάποτε θεωρήθηκε «πρωταθλητής της ανακύκλωσης», να παρουσιάζει σήμερα αυτή την ντροπιαστική εικόνα προς τους επισκέπτες του νησιού, αλλά κυρίως να μολύνει το ίδιο του το περιβάλλον σε βάρος των μόνιμων κατοίκων…

Ενδεικτικές είναι οι σημερινές φωτογραφίες που μας έστειλε ο αναγνώστης Κ. Τυριντζής από την κατάσταση που επικρατεί στους κάδους ανακύκλωσης στην περιοχή του Επισκοπείου (στροφή για Κίνι) με τις παρακάτω επισημάνσεις:

1) Η ανακύκλωση γίνεται από ακατάλληλα φορτηγά που αν και τα ανακυκλώσιμα υλικά είναι χωρισμένα σε ΧΑΡΤΙ – ΓΥΑΛΙ – ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ, το φορτηγό να μαζεύει όλα μαζί χωρίς διαχωρισμό.

2) 14η μέρα μέσα στον ΑΥΓΟΥΣΤΟ όπου ο ιδιώτης δεν μάζεψε την ανακύκλωση από τα χωριά. Και όλα αυτά μέσα σε μια γεμάτη τουριστική περίοδο του Αυγούστου.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν σήμερα τεκμηριωμένες με ημερομηνία 22/8/2017 και οι κάδοι δεν έχουν αδειάσει για 14 μέρες, με αποτέλεσμα πλαστικά και σακούλες παντού στους δρόμους, χωράφια και γύρω, με τελική κατάληξη την θάλασσα.

--------------------------------------------
Πηγή:  cyclades24.gr
--------------------------------------------