Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Οι 7 πιο χρήσιμες εφαρμογές της αλόης

Η αλόη (aloevera) μελετάται τα τελευταία χρόνια για τα πολλαπλά της οφέλη στην υγεία γενικά και στην περιποίηση του δέρματος ειδικά.

Είτε επιλέξετε τη μορφή τζελ από το φαρμακείο (φαρμακευτική αλόη) είτε το υγρό του ίδιου του φυτού από τη γλάστρα σας (αλόη, η γνήσια), μάθετε ποιες είναι οι 7 πιο χρήσιμες και καθημερινές χρήσεις της αλόης για μια υγιή επιδερμίδα...


1. Για καθαρισμό και αντιμετώπιση των σπυριών
Η αλόη περιέχει σαλικυλικό οξύ και άλλα αντισηπτικά συστατικά, τα οποία εξουδετερώνουν τα βακτήρια που προκαλούνακμή. Έτσι, είναι εξαιρετικό «γιατροσόφι» για ένα σπυράκι της τελευταίας στιγμής αλλά και για τον καθαρισμό του προσώπου.

2. Για την αφαίρεση του μακιγιάζ
Η αλόη μπορεί να αντικαταστήσει τη λοσιόν του ντεμακιγιάζ. Απλώνετε στο πρόσωπο την αλόη και τρίβετε με απαλές κινήσεις το δέρμα, χρησιμοποιώντας ένα καθαρό πανί. Είναι ιδανική για άτομα με ευαίσθητο δέρμα που παρουσιάζουν δυσάρεστες αντιδράσεις σε συστατικά των καλλυντικών.

3. Για βαθιά ενυδάτωση
Η αλόη είναι πλούσια σε μέταλλα, ένζυμα, αντιοξειδωτικές ουσίες και βιταμίνες Α, C και Ε, συστατικά που «συνεργάζονται» για να ενισχύσουν την εξωτερική άμυνα του δέρματος και να διατηρήσουν την υγρασία κάτω από την επιφάνειά της. Επίσης, οι πολυφαινόλες της αλόης δρουν προστατευτικά ενάντια στον καρκίνο του δέρματος και στις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν πρόωρη γήρανση.

4. Για την καταπράυνση των ερεθισμών
Δερματικές παθήσεις, όπως η ροδόχρους νόσος, το έκζεμα και η ψωρίαση,συνδέονται συχνά με την ξηρότητα και τη φλεγμονή του δέρματος. Τα λιπαρά οξέα της αλόης, όπως και ένα ένζυμο που ονομάζεται βραδυκινίνη, βοηθούν να «θρέψετε» το δέρμα σας και να ανακουφίσετε τις ενοχλήσεις.

5. Για την αντιμετώπιση του επιχείλιου έρπητα
Η αλόη διαθέτει ακόμα και αντι-ιικές ιδιότητες, επομένως μπορεί να βοηθήσει σε περίπτωση έξαρσης επιχείλιου έρπητα. Επιπλέον, δημιουργεί ένα «φραγμό» που προστατεύει το ερεθισμένο δέρμα στο σημείο του εξανθήματος.

6. Για την αντιμετώπιση εγκαυμάτων και τραυμάτων
Εκτός από αντιβακτηριακές ιδιότητες, η αλόη περιέχει και συστατικά που καταπολεμούν τις φλεγμονές, ενώ παράλληλα ο χυμός της είναι εξαιρετικά ενυδατικός. Όλα αυτά σημαίνουν ότι η αλόη είναι ιδανική σε περίπτωση τραυματισμού του δέρματος, όπως είναι το έγκαυμα ή μια πληγή.

7. Για το ξύρισμα
Η υφή της αλόης επιτρέπει να τη χρησιμοποιήσετε αντί για αφρό ξυρίσματος. Μπόνους: Θα ενυδατώσει βαθιά το δέρμα και θα προστατεύσει από μολύνσεις σε ένα σημείο που κοπήκατε.
-------------------------------
Πηγή: stogiatro.gr
--------------------------------