Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Τουλάχιστον 36 νεκροί από σύγκρουση τραίνων στην Αλεξάνδρεια

Στους 36 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών στο σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε σήμερα κοντά στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, όταν δύο επιβατικές αμαξοστοιχίες συγκρούστηκαν μετωπικά, μια από τις σοβαρότερες σιδηροδρομικές τραγωδίες που έχουν συγκλονίσει την χώρα τα τελευταία χρόνια.

Στο δυστύχημα τραυματίστηκαν άλλοι 123 άνθρωποι, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας. Οι περισσότεροι εξ αυτών διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της Αλεξάνδρειας, στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Στις εικόνες που μετέδωσε κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο φαίνεται η μία αμαξοστοιχία να έχει εν μέρει αναποδογυρίσει, ένα βαγόνι που εκτροχιάστηκε να έχει καταλήξει σε ένα χωράφι και μέλη των ομάδων διάσωσης να μεταφέρουν τους νεκρούς και τους τραυματίες προς τα ασθενοφόρα.

Μετά τη σύγκρουση, οι τραυματίες μεταφέρθηκαν έξω από τα βαγόνια και τοποθετούνταν σε κουβέρτες κατά μήκος των γραμμών. Πολλοί από τους επιζώντες βρίσκονταν σε κατάσταση σοκ.
Περίπου 25 ασθενοφόρα έσπευσαν στον τόπο του δυστυχήματος, επισήμανε ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών, ο Άχμεντ ελ Ανσάρι.

Η σύγκρουση προκλήθηκε όταν μία αμαξοστοιχία σταμάτησε στις ράγες, έχοντας υποστεί τεχνική βλάβη, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο επικαλούμενο αξιωματούχους του υπουργείου Μεταφορών. Η άλλη αμαξοστοιχία έπεσε κατόπιν πάνω στην πρώτη, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Το ένα τρένο εκτελούσε το δρομολόγιο Κάιρο - Αλεξάνδρεια. Το δεύτερο τρένο κατευθυνόταν από το Πορτ Σαΐντ (ανατολικά) στην Αλεξάνδρεια.

Το υπουργείο Μεταφορών διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας για τα αίτια του δυστυχήματος, υποσχόμενο ότι «θα ζητήσει να λογοδοτήσουν» οι υπεύθυνοι, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Άγνωστα παραμένουν τα αίτια του δυστυχήματος ενώ στην περιοχή έχουν σπεύσει σωστικά συνεργεία. Όπως μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο το δυστύχημα σημειώθηκε στην περιοχή Χορσίντ στην ανατολική Αλεξάνδρεια.

 
Συλλυπητήρια Παυλόπουλου προς τον Πρόεδρο της Αιγύπτου

Τα συλλυπητήριά του προς τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Α. Φ. αλ Σίσι για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην Αλεξάνδρεια, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος.

Συγκεκριμένα, κατόπιν εντολής του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλοπούλου, ο γενικός γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας πρέσβης Γ. Γεννηματάς, επικοινώνησε με τον πρέσβη της Αιγύπτου στην Ελλάδα Farid Monib και του ζήτησε να διαβιβάσει προς τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι τα θερμά συλλυπητήρια του Έλληνα Προέδρου για τα θύματα του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην Αλεξάνδρεια, καθώς και την συμπαράστασή του στις οικογένειές τους.
----------------------------------
Πηγή: liberal.gr
----------------------------------