Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Ο Δήμαρχος Κυθήρων για τις τιμητικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Ναυάρχου Νικολάου Φιλοσοφώφ

Όταν πριν μερικούς μήνες αποφασίσαμε τη συμμετοχή του Δήμου μας στις επίσημες εκδηλώσεις του Αφιερωματικού Έτους Ελλάδας - Ρωσίας, ποτέ δεν φανταζόμουν ότι οι εκδηλώσεις αυτές θα λάμβαναν τόση έκταση και δημοσιότητα και κυρίως τόση αίγλη, πρωτόγνωρη για το νησί μας. Η μεγάλη προσωπικότητα του Ρώσου Ναυάρχου Φιλοσοφώφ συγκέντρωσε στον τόπο μας υψηλές παρουσίες, όπως ο Αναπλ. Υπουργός Άμυνας κ. Βίτσας και ο Αρχηγός του Πολεμικού μας Ναυτικού Αντιναύαρχος κ. Γιακουμάκης με τους επιτελείς τους. Η συναυλία της Φιλαρμονικής του ΠΝ στην Αγία Πελαγία μάγεψε, όπως μάγεψε και η εντυπωσιακή της παράσταση το βράδυ της Κυριακής στη Χώρα. 

 
Η βοήθεια πολλών ανθρώπων ήταν συγκινητική. Δεν θα πω ονόματα για να μην ξεχάσω κάποιους, όμως θα αναφέρω:

- Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, την Υπηρεσία Φάρων, το Σώμα Μουσικής ΠΝ, τη Ρωσική Πρεσβεία στην Ελλάδα για την άριστη συνεργασία μας επί σειρά μηνών.
- Το Σύλλογο, τα Ξενοδοχεία, τα Καταστήματα και τους κατοίκους της Αγίας Πελαγίας.
- Τις κυρίες και τους καταστηματάρχες της Χώρας.
- Τους Αντιδημάρχους και τους Δημοτικούς Συμβούλους Π. Ζαντιώτη και Μαρία Κασιμάτη που ανέλαβαν μεγάλο μέρος της διοργάνωσης.
- Τους εργαζόμενους στο Δήμο.
- Την Κυθηραϊκή Αδελφότητα Αυστραλίας
- Το πλοίο Πορφυρούσα και ειδικά τον κ. Χρόνη Τουρλομούση.
- Την Βαλέριο Καλοκαιρινό, τη Ρενάτα Πανταζίδου, τον Παναγιώτη Μπαχτή, τον Παναγιώτη Πολίτη και όλα τα τοπικά ΜΜΕ για την παρουσία τους.
Φυσικά τα ΝΕΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΏΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ το ΤΣΙΡΙΓΟ fm και το ΑΝΤΕΛΙΝ που μέσα από τις σελίδες τους προέβαλαν τις εκδηλώσεις μας.
- Την οικογένεια Φιλοσοφώφ και κυρίως το Νίκο και το Γιάννη για την τεράστια συνδρομή τους.
- Όσους συνέδραμαν αθόρυβα αλλά ουσιαστικά στην πολύμηνη προετοιμασία της σημαντικής έκθεσης για το Ρώσο Ναύαρχο.
- Την κα. Στέλλα Χρυσουλάκη που μου επέτρεψε να ξεναγήσω τους υψηλούς προσκεκλημένους στο νέο μας Μουσείο.
- Τον υπεύθυνο ηχοληψίας που έφερε εις πέρας για δεύτερη φορά την απαιτητική ηχητικά συναυλία της Μπάντας του ΠΝ.
- Τον Ιππόλυτο Πρέκα για την εξαιρετική τιμητική πλακέτα που μας έφτιαξε και τον "Ρούσο" για τα υπέροχα κεραμικά που δώσαμε ως δώρο στους επισήμους.
- Τους εκπροσώπους φορέων και αρχών.
- Και φυσικά τον κόσμο, όλους τους Κυθήριους και επισκέπτες που αγκάλιασαν την προσπάθειά μας και τίμησαν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις μας.

Για ακόμη μία φορά ο Δήμος και το νησί μας απέδειξαν ότι ΜΠΟΡΟΥΝ να φέρουν εις πέρας πολύ σημαντικές εκδηλώσεις, που ξεφεύγουν από τα στενά όρια του νησιού μας και προβάλουν τον τόπο μας ευρύτερα. Θα συνεχίσω να υποστηρίζω ότι η διοίκηση ενός Δήμου δεν έχει να κάνει μόνο με δημόσια έργα, αλλά και με άυλες δράσεις και φυσικά με τον πολιτισμό που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να λείψει από τη ζωή μας.
---------------------------------------------------------
Στράτος Χαρχαλάκης - Δήμαρχος Κυθήρων 
---------------------------------------------------------