Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Ρόδος: Απαγόρευσαν σε νονά να βαφτίσει το παιδί γιατί είχε παντρευτεί με πολιτικό γάμο!

Μία βάπτιση στη Ρόδο αναβλήθηκε επειδή η νονά έχει παντρευτεί με πολιτικό γάμο και η εκκλησία δεν της επέτρεψε, εξαιτίας αυτού, να γίνει πνευματική μητέρα.

Σύμφωνα με την «Δημοκρατική της Ρόδου», οι γονείς του μωρού όταν έσπευσαν για τα διαδικαστικά, ενημερώθηκαν ότι αν θέλουν να τελέσουν το μυστήριο για τη βάπτιση του παιδιού τους, θα πρέπει να αντικαταστήσουν τη μία νονά, διότι έχει παντρευτεί με πολιτικό  και όχι με θρησκευτικό γάμο και σύμφωνα με τις αυστηρές οδηγίες που δόθηκαν από το Φανάρι στην Μητρόπολη Ρόδου, σε αυτές τις περιπτώσεις δεν θα επιτρέπεται η τέλεση του μυστηρίου!!

Θορυβημένοι, εξήγησαν ότι η κοπέλα, που είναι και αδελφή της μητέρας του παιδιού, έχει τελέσει πολιτικό γάμο και σκοπεύει να τελέσει μέσα στο επόμενο έτος και θρησκευτικό, όμως ούτε αυτό έδωσε λύση καθώς πλέον, απαγορεύεται ρητά από το Φανάρι οι νονοί να έχουν τελέσει πολιτικό γάμο.

«Δεν μπορώ να καταλάβω πώς τίθενται τέτοιοι περιορισμοί από την στιγμή που δεν έχει γίνει διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας. Από την στιγμή που δεν έχει γίνει διαχωρισμός, και από την στιγμή που οι ιερείς πληρώνονται από το κράτος, από το Υπουργείο Παιδείας, πώς μπορούν να αγνοούν τον νόμο της Πολιτείας που αφορά στην τέλεση των πολιτικών γάμων;», δήλωσε στην «Δημοκρατική» η γιαγιά του παιδιού.

Το αποτέλεσμα; Eπειδή οι γονείς δεν θέλουν να αντικαταστήσουν τη νονά, αποφάσισαν να περιμένουν μέχρι του χρόνου, ώστε να παντρευτεί θρησκευτικά η μελλοντική πνευματική μητέρα του παιδιού τους και στην συνέχεια, να τελέσουν το μυστήριο της βάπτισης, όταν πια το παιδί θα είναι 2,5 ετών.
---------------------------------
Πηγή: iefimerida.gr
---------------------------------