Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Η Γεωργία Νταγάκη στον Μυλοπόταμο.

Μια εξαιρετική ερμηνεύτρια και λυράρισσα, είχαμε την τύχη να απολαύσουμε όσοι βρεθήκαμε το βράδυ της Τρίτης 19 Ιουλίου 2016,στην ταβέρνα "Πλάτανος" στον Μυλοπόταμο.

Η Γεωργία Νταγάκη που κατάγεται από τον Μυλοπόταμο του Ρεθύμνου Κρήτης,είναι λάτρης των Κυθήρων και επισκέπτεται συχνά το νησί μας χαρίζοντάς μας πάντα μοναδικές συναυλίες και όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες πολλοί είναι και οι θαυμαστές της που την ακολουθούν.

Ευχαριστούμε την Γεωργία που μας τιμά με την σκηνική της παρουσία και ευχόμαστε να την απολαύσουμε ξανά σύντομα στα Κύθηρα!









 
Σύντομο Βιογραφικό:

Γεννήθηκε στην Αθήνα με καταγωγή από τo Ρέθυμνο Κρήτης. Από την ηλικία των 12 χρόνων ξεκίνησε μαθήματα κρητικής λύρας ενώ παράλληλα ξεκίνησε πιανο, φωνητική, θεωρία και αρμονία της μουσικής.

Από αρκετά μικρή ηλικία ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική και έχει συνεργαστεί με πολλούς παραδοσιακούς μουσικούς αλλά και με ερμηνευτές της έντεχνης σκηνής, μια και το ρεπερτόριο της είναι ευρύτερο.

Έπειτα από πολλές και αξιόλογες συνεργασίες, με σπουδαίους καλλιτέχνες όπως ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Ορφέας Περίδης, ο Βασίλης Λέκκας, ο Γιάννης Σπάθας, ο Γιάννης Κούτρας, η Ευανθία Ρεμπούτσικα, ο Παναγιώτη Καλαντζόπουλος, ο Αντώνης Μιτζέλος, ο Γιώργος Ανδρέου και πολλοί άλλοι, δημιούργησε την δική της ηλεκτρική και ακουστική μπάντα.

Έχοντας τον δικό της προσωπικό ήχο, και την κρητική λύρα να κινείται με έναν πρωτότυπο τρόπο, συνδυάζοντας έτσι το προσωπικό ρεπερτόριο της με τραγούδια σπουδαίων συνθετών όπως ο Μάνος Χατζιδάκης, ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Νικόλας Άσιμος, ο Δήμος Μούτσης, και πιο νέους όπως ο Νίκος Ζουδιάρης, ο Παύλος Παυλίδης, ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο Διονύσης Σαββόπουλος κ.α

Ένας σημαντικός σταθμός ήταν η συνεργασία της με τον θρύλο της rock σκηνής ERIC BURDON, το καλοκαίρι του 2009, στην ευρωπαϊκή του περιοδεία παίζοντας σε πολλές χώρες της Ευρώπης.






---------------------------------------
Τίνα Ταμβάκη
---------------------------------------