Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Σοκ στην Ηλεία από την αυτοκτονία 53χρονου - Μαχαιρώθηκε και αυτοπυροβολήθηκε

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία των Μηλεών του Δήμου Φολόης Ηλείας, από τον τραγικό θάνατο ενός αστυνομικού που το μεσημέρι της Τρίτης έβαλε τέλος στη ζωή του με κυνηγετική καραμπίνα.

Όσοι τον γνώριζαν, μιλούν για έναν καλοσυνάτο άνθρωπο και αξιοπρεπή οικογενειάρχη και δεν μπορούν να δώσουν απαντήσεις στους λόγους που τον οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα.

Ο 53χρονος συνταξιούχος αστυνομικός, αν και ζούσε μόνιμα στην Αθήνα με την οικογένειά του, τη σύζυγό του και τα δυο τους παιδιά, επισκεπτόταν πολύ συχνά τη γενέτειρά του, τις Μηλιές.

Έτσι και τη Δευτέρα βρέθηκε στις Μηλιές για να περάσει λίγες ημέρες στο χωριό του ενώ χθες το μεσημέρι είχε κανονίσει με φίλους του να πάνε να μαζέψουν ρίγανη. Ο αστυνομικός δεν πήγε ποτέ και όπως αποδείχθηκε λίγο αργότερα, ο συνταξιούχος είχε αποφασίσει να βάλει τέλος στη ζωή του.
Ήταν λίγο πριν τις 16:30 το απόγευμα, όταν 2-3 πυροβολισμοί, κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πότε, αναστάτωσαν το χωριό.

Ο 53χρονος έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος και λίγα λεπτά αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή, δίπλα σ’ ένα δέντρο ελιάς, στην αυλή του σπιτιού του, ψελλίζοντας κάτι που οι γείτονες και ο ιερέας του χωριού που βρέθηκαν στο σημείο το συμβάντος, δεν κατάφεραν να καταλάβουν.

Ο 53χρονος, βρέθηκε χτυπημένος στην αριστερή πλευρά του σώματος, κάτω από το στήθος και οι αστυνομικοί περισυνέλεξαν τέσσερα άδεια φυσίγγια. Στο ίδιο σημείο βρέθηκε και ένα μαχαίρι κουζίνας με το οποίο φαίνεται πως αυτοτραυματίστηκε. Σύμφωνα με την μαρτυρία της πεθεράς του, η οποία άκουσε τους πυροβολισμούς, βγήκε στο μπαλκόνι και τον είδε αιμόφυρτο στο έδαφος, λίγο νωρίτερα τον είχε ακούσει να ανεβαίνει τρέχοντας στη σκάλα και να παίρνει το μαχαίρι από την κουζίνα.

Από τις φωνές της πεθεράς του, αμέσως έσπευσαν στην περιοχή οι γείτονες, μεταξύ των οποίων και ο ιερέας του χωριού.

Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και το ΕΚΑΒ, ενώ όταν στο σημείο συγκεντρώθηκαν οι κάτοικοι του χωριού, ο αστυνομικός που ζούσε ακόμα προσπάθησε κάτι να τους πει, αλλά δεν τα κατάφερε και ξεψύχησε.

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ δεν κατάφεραν να τον βοηθήσουν, ενώ από τους Αστυνομικούς αποκλείστηκε η εγκληματική ενέργεια.
-----------------------------------
Πηγή: patrisnews.gr
-----------------------------------