Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Στην Επιτροπή της Βουλής για την Π.Ν.Π. η ΚΕΔΕ

Παρά την αρχική πρόθεση της Κυβέρνησης, να συζητηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και λοιπών Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης στην ΤτΕ σε μία και μόνο συνεδρίαση της Επιτροπής, χωρίς να τοποθετηθούν οι φορείς και στη συνέχεια να πάει προς ψήφιση στην Ολομέλεια, με τη διαδικασία του "κατ' επείγοντος", τελικά, ύστερα από τις πιέσεις που άσκησε η Κ.Ε.Δ.Ε. και οι Βουλευτές των Κομμάτων της Αντιπολίτευσης, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί μία ακόμη συνεδρίαση της Επιτροπής, το απόγευμα της Πέμπτης, στις 6.30. 


Στη συνεδρίαση αυτή θα τοποθετηθεί ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε., Γιώργος Πατούλης, ο οποίος θα παρουσιάσει τις θέσεις της Αυτοδιοίκησης α' Βαθμού και τις αντιρρήσεις της πάνω στο περιεχόμενο της Π.Ν.Π., όπως αυτές διαμορφώθηκαν κατά το πρόσφατο Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. στις 21 Απριλίου.

Τέλος, επισημαίνεται ότι, σήμερα, στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής της Βουλής, όπου ήρθε προς συζήτηση το θέμα της Π.Ν.Π., παρέστη αντιπροσωπεία της Κ.Ε.Δ.Ε., αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της Γιώργο Πατούλη, τον Α' Αντιπρόεδρο Δημήτρη Καφαντάρη, το Γ.Γ. Γιάννη Μουράτογλου και το μέλος του Δ.Σ. Νίκο Χιωτάκη, βρίσκοντας, "ευτυχώς", μόνο για σήμερα, την πόρτα κλειστή... [φωτο]

Πώς οδηγηθήκαμε στη δεύτερη συνεδρίαση σε κλίμα μεγάλης έντασης
Κατά την έναρξη της συζήτησης, για την επεξεργασία και εξέταση, στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, του Σ/Ν του Υπ. Οικονομικών: «Κύρωση της από 20 Απριλίου 2015 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου "Κατεπείγουσα ρύθμιση για την μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης προς επένδυση στην Τράπεζα της Ελλάδος" (Α' 41)», σημειώθηκε μεγάλη ένταση και διακοπές της συνεδρίασης.

«Αυτό που γίνεται είναι ο αθλιότερος χουλιγκανισμός. Είναι εμφανές ότι θέλετε να τορπιλίσετε την διαδικασία», είπε εν μέσω θορύβου από τα έδρανα της αντιπολίτευσης, ο Προεδρεύων της Συνεδρίασης, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος. 
«Εσύ θα μας μιλήσεις για ήθος και αγωγή ρε τρομοκράτη;», ακούστηκε να απαντά φωνάζοντας από τα άκρα της Αίθουσας Γερουσίας, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ., Άδωνις Γεωργιάδης!

Μάλιστα, στη δεύτερη διακοπή, όταν ο Προεδρεύων, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, ανακοίνωσε τη διακοπή, ο Βουλευτής B' Αθηνών του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Ανδρέας Λοβέρδος, ακούστηκε να μιλά στο μικρόφωνο για «κατοικίδιο ζώο»!

Επίσης, μέσα σε κλίμα έντασης, Ν.Δ., «Το Ποτάμι» και ΠΑ.ΣΟ.Κ. ζητούσαν να ακολουθηθεί η κανονική διαδικασία συζήτησης, με πρόσκληση Φορέων, την Πέμπτη.

Ειδικότερα, η Βουλευτής Α' Αθηνών της Ν.Δ., Ντόρα Μπακογιάννη, πρότεινε την Πέμπτη να κληθούν οι εμπλεκόμενοι με την Π.Ν.Π. Φορείς και την Παρασκευή να πάει η Π.Ν.Π. προς ψήφιση. «Προτείνω να ξεκινήσουμε σήμερα τη συζήτηση, να καλέσουμε τους φορείς και αν θέλετε, την Παρασκευή να πάμε σε ψήφιση στην Ολομέλεια» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Νίκος Φίλης, συμφώνησε, υποστηρίζοντας, ωστόσο, ότι την Παρασκευή, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου πρέπει να ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής. «Θέλουμε να μιλήσουν όλοι ο Φορείς. Έτσι, η πρόταση της κυρίας Μπακογιάννη να έρθουν αύριο Φορείς και Παρασκευή να πάμε για ψήφιση, μας βρίσκει σύμφωνους» είπε.

Τελικά, μετά από διαβούλευση ανάμεσα στα Κόμματα, ελήφθη η απόφαση να διεξαχθούν τουλάχιστον δύο συζητήσεις στην Επιτροπή.
----------------------------
Πηγή: ΑΜΠΕ
----------------------------