Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Υπηρεσία Ασύλου: "Όχι" στην έκθεση των προσφύγων από τα ΜΜΕ

Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα αθρόας εισροής προσφύγων στη Χώρα μας, οι οποίοι στη συνέχεια απευθύνονται στην Υπηρεσία Ασύλου, προκειμένου να τους δοθεί άσυλο, από την Υπηρεσία Ασύλου εκδόθηκε ανακοίνωση, στην οποία ζητείται από τα ΜΜΕ, να μην προχωρούν στην καταγραφή και στη συνέχεια προβολή των προσώπων τους, χωρίς κάλυψη των χαρακτηριστικών τους, μιας σε πολλές περιπτώσεις, αποτελούν πρόσωπα, που διώκονται στη Χώρα τους, με υπαρκτό τον κίνδυνο στη συνέχεια, να διατρέξουν κίνδυνο οι οικείοι τους στη Χώρας καταγωγής τους, απ' όπου και διέφυγαν.

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται συγκέντρωση δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων έξω από την Υπηρεσία Ασύλου, Π. Κανελλοπούλου 2, οι οποίοι ορισμένες φορές προσεγγίζουν τους αιτούντες άσυλο υποβάλλοντάς τους ερωτήσεις, και το κυριότερο, εστιάζουν  τις κάμερες στα πρόσωπά τους χωρίς κάλυψη και προστασία των χαρακτηριστικών τους.

Υπενθυμίζεται ότι πολλοί από τους ανθρώπους που φτάνουν στην Υπηρεσία Ασύλου αιτούνται την διεθνή προστασία επειδή διώκονται στη χώρα τους και δεν είναι αυτονόητο ότι κατανοούν τους ενδεχόμενους κινδύνους που διατρέχουν οι οικείοι τους στη χώρα καταγωγής τους από την προβολή τους σε ΜΜΕ.

Η Υπηρεσία Ασύλου παρακαλεί να λαμβάνονται σε κάθε περίπτωση οι προσήκουσες προφυλάξεις για τη μη δημοσιοποίηση των στοιχείων των εξυπηρετούμενων», τονίζεται στην ανακοίνωση της Υπηρεσίας Ασύλου.
-----------------------------
Πηγή: ΑΜΠΕ
-----------------------------