Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Ελεύθερη η εισαγωγή αγροτικών μηχανημάτων από τρίτες χώρες µε κινητήρα πετρελαίου κάτω των 19 kW

Εξεδόθη η Υπουργική Απόφαση µε αριθ. πρωτ. Γ3Α 1442/152521/2-12-2014, η οποία δηµοσιεύτηκε στην Εφηµερίδα της Κυβερνήσεως, με την οποία δίδεται πλέον η δυνατότητα εισαγωγής από τρίτες χώρες, αγροτικών µηχανηµάτων µε κινητήρα πετρελαίου κάτω των 19 kW, ακόµα και αν δεν έχουν προηγουµένως εφοδιαστεί µε εθνική έγκριση τύπου. 
 
Η ρύθµιση αυτή γίνεται µόνο για αγροτικά µηχανήµατα µε κινητήρες κάτω των 19 kW, αυστηρά µε την προϋπόθεση να δοκιµαστεί στη συνέχεια ο τύπος τους στις εγκαταστάσεις του ΙΓΕΜΚ ώστε να τους χορηγηθεί η προβλεπόµενη εθνική έγκριση.

«Για την εφαρµογή της ΥΑ πρέπει κατά την ταξινόµησή τους στο τελωνείο να τίθεται εκτός από τη σφραγίδα "απαγορεύεται η έκδοση άδειας κυκλοφορίας µέχρι την έγκρισή του" επιπλέον κόκκινη σφραγίδα µε την αναφορά "Ταξινοµείται για δοκιµή από το ΙΓΕΜΚ", οι οποίες αναιρούνται µετά την έκδοση της εθνικής έγκρισης από την Υπηρεσία µας», αναφέρεται στη σχετική απόφαση του ΥΠΑΑΤ.
 
Κάθε αγροτικό µηχάνηµα που εισάγεται µε βάση την ΥΑ Γ3Α 1442/152521/2-12-2014, πρέπει να καταγράφεται από τις υπηρεσίες σας σε λίστα στην οποία θα αναφέρεται η ηµεροµηνία εισαγωγής, τα στοιχεία του εισαγωγέα, ο τύπος του µηχανήµατος και ο αριθµός σειράς του.
 
«Η λίστα αυτή θα αποστέλλεται στην Υπηρεσία µας κάθε φορά που σας ζητείται, ώστε να είναι εφικτή η σύγκριση µε τα αιτήµατα δοκιµών αγροτικών µηχανηµάτων που κατατίθενται στο ΙΓΕΜΚ και να παρακολουθείται η πορεία του µηχανήµατος στη χώρα», καταλήγει η ίδια απόφαση.
----------------------------------
Πηγή: paseges.gr
----------------------------------