Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Στο επόμενο 10ήμερο η προκήρυξη για την «Κοινωφελή Εργασία»

Τις τελευταίες λεπτομέρειες, προκειμένου να ολοκληρωθεί η προεργασία και να εκδοθεί η προκήρυξη για τις 32.000 θέσεις εργασίας στους Δήμους, μέσω του Προγράμματος «Κοινωφελούς Εργασίας», συζήτησε η αντιπροσωπεία της Κ.Ε.Δ.Ε., αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του Δ.Σ., Γ. Πατούλη και τα μέλη, Δ. Καφαντάρη, Γ. Μουράτογλου, Σ. Δανιηλίδη και Δ. Μπίρμπα, στη συνάντηση που είχε χθες το απόγευμα, με την αναπληρώτρια Υπουργό για την Καταπολέμησης της Ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου.


Όπως δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε., Γιώργος Πατούλης, η αναπληρώτρια Υπουργός έδωσε τη διαβεβαίωση, ότι η προκήρυξη για τις θέσεις θα εκδοθεί το επόμενο δεκαήμερο, προκειμένου οι Δήμοι να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν το προσωπικό εντός Απριλίου, με την δημόσια πρόσκληση για την κάλυψη των 32.000 θέσεων να δημοσιοποιείται από τον ΟΑΕΔ.

Όπως επισημάνθηκε στη συνάντηση, στη συγκεκριμένη πρόσκληση υλοποίησης του Προγράμματος δεν συμπεριλαμβάνονται θέσεις σχολικών φυλάκων και καθαριστριών. 

Οι θέσεις αυτές θα καλυφθούν με νέα προκήρυξη, που θα εκδοθεί το επόμενο διάστημα. 

Στην προκήρυξη που θα εκδοθεί και αφορά στις 32.000 θέσεις εργασίας στους Δήμους, μέσω του Προγράμματος «Κοινωφελούς Εργασίας», θα συμπεριλαμβάνονται και ειδικές φόρμες, οι οποίες θα πρέπει να συμπληρωθούν από τις Δημοτικές Αρχές και θα περιγράφουν το αντικείμενο απασχόλησης των ωφελούμενων, καθώς και το παραγόμενο έργο.  

Επισημαίνεται, τέλος, ότι η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. της, έχει προτείνει σε επόμενο κύκλο προσλήψεων να επανεξεταστούν και τα κριτήρια επιλογής των ανέργων. 

Η σχετική πρόταση αντιμετωπίζεται θετικά από το Υπουργείο, ενώ ο προσδιορισμός των νέων κριτηρίων θα αποτελέσει αντικείμενο της Ομάδας Εργασίας που έχει συσταθεί και απαρτίζεται από στελέχη του Υπουργείου και της Κ.Ε.Δ.Ε.
-----------------------------
Πηγή: ΑΜΠΕ
-----------------------------