Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Η υπερκατανάλωση αλκοόλ αφυδατώνει τον οργανισμό

Η αφυδάτωση του οργανισμού μας από την υπερκατανάλωση αλκοόλ είναι πολύ σοβαρό θέμα αλλά δυστυχώς οι περισσότεροι από εμάς δεν δίνουμε τη δέουσα σημασία. Σύμφωνα με το Dr Karl Kruszelnicki η ανθρώπινη κύστη γεμίζει πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα όταν πίνουμε πολλά υγρά να τρέχουμε συνεχώς στην τουαλέτα. Ειδικά όταν καταναλώνουμε αλκοόλ το οποίο προκαλεί, όπως λέει, αφυδάτωση στον οργανισμό.


Πολλοί άνθρωποι νομίζουν ότι όταν συνοδεύουν το ποτό τους με νερό ο οργανισμό τους δεν θα αφυδατωθεί όπως το να πίνουν σκέτο αλκοόλ. Ο Dr Kruszelnicki εξηγεί ότι είναι μύθος ότι η κατανάλωση αρκετού νερού μπορεί να εξισορροπήσει την κατάσταση και να κρατήσει τον οργανισμό ενυδατωμένο, όταν πίνουμε αλκοόλ, καθώς ο οργανισμός έχει τη δυνατότητα απορρόφησης μόνο του 30%-50% της περίσσειας νερού.

Μάλιστα όπως λέει, το αλκοόλ παρεμβαίνει στην όλη διαδικασία και επηρεάζει τα ποσοστά ενυδάτωσης που απαιτούνται από τον οργανισμό για την παραγωγή των ούρων, καθώς ο εγκέφαλος και τα νεφρά συνεργάζονται πολύ στενά για να διατηρήσουν τη ροή των σωματικών υγρών. Ο εγκέφαλος παράγει την αντιδιουρητική ορμόνη ADH, «σταματώντας» την ανάγκη για ούρηση, ωστόσο όταν κανείς καταναλώνει αλκοόλ ο εγκέφαλος δεν παράγει όση ADH χρειάζεται ο οργανισμός.

Οι ειδικοί συμφωνούν ότι ο οργανισμό μας αντέχει μόνο 3 ποτά την ημέρα, ότι παραπάνω κουράζει τα νεφρά και τα αναγκάζει να παράγουν πολλά ούρα.
---------------------
Πηγή: ΑΜΠΕ
---------------------