Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ......


Εδώ και 7 χρόνια όλοι οι αναγνώστες και αναγνώστριες Κυθήριοι και μή, γνωρίζουν πολύ καλά ότι εξαρχής δεν φοβήθηκα να επισημάνω και να στηλιτεύσω και δη έντονα τα κακώς κείμενα αλλά και τις αδικίες της τοπικής μας κοινωνίας, είτε αφορούσαν ευθέως την πολιτεία και τους επικεφαλής είτε οποιονδήποτε άλλο.

Μη έχοντας πια την δυνατότητα να βρίσκομαι με φυσική παρουσία στα Κύθηρα, ενημερώνομαι καθημερινά από δεκάδες συμπατριώτες μας και αποκτώ πλήρη και σφαιρική εικόνα για τα τεκταινόμενα στον τόπο συνδυάζοντας τα με συνεχή αναζήτηση για οτιδήποτε αφορά τον τόπο εκτός της περιοχής των νησιών μας, αλλά και ότι αφορά γενικά την κοινωνική και οικονομική καθημερινή ζωή στην χώρα μας.

Έτσι διατηρώ ζωντανή την ειδησεογραφική μου σελίδα που έχει περισσότερες από 4.000 μοναδικές αναγνώσεις ημερησίως. ευελπιστώντας στην προσέγγιση ακόμα περισοτέρων, ειδικά από την ομογένεια, που συνέχεια αυξάνει την παρουσία της.

Τις τελευταίες ημέρες διαπιστώνω να εξελίσσεται δημοσίως μια αντιπαράθεση ανάμεσα στο Δήμαρχο και τον πρώην Αντιδήμαρχο, ακριβώς όπως γινόταν στην προεκλογική περίοδο και υπήρχε η άγρα ψήφων και ψηφοφόρων.

Βλέπω έναν πρώην Αντιδήμαρχο, που ίσως να μην έχει συνειδητοποιήσει 100% ότι απώλεσε την εξουσία και μάλιστα από ένα πρόσωπο εντελώς καινούργιο στην τοπική κοινωνία και συνεχίζει να ενεργεί λες και δεν άλλαξε τίποτε.

Βλέπω ένα νέο Δήμαρχο που έχει τεράστιες δυνατότητες και συγκεκριμένο πρόγραμμα που μπορεί να επιφέρει σημαντικές βελτιώσεις στον τόπο και να παραμείνει στην ιστορία του, πλην όμως δεν πρέπει να παρασύρεται από κλασικές αντιπολιτευτικές φανφάρες άλλων εποχών και να εμπλέκεται σε ένα λαβύρινθο με κλέφτες κι αστυνόμους κυνηγώντας τις χίμαιρες που ονειρεύεται ο τέως Αντιδήμαρχος.

Η ΚΥΑ 24001/11−6−2013 (ΦΕΚ 1449Β΄/14−6−2013) και η τροποποίηση της 32807/2014-ΦΕΚ 2375 Β/5.9.2014 καθώς και οι διευκρινιστικές εγκύκλιοι ΥΠΕΣ/34232/2014, 2/75252/0026/2014, Α/54001/4235/2014, καθορίζουν πλήρως και επακριβώς τον νόμο και τις διατάξεις σχετικά με την μεταφορά των μαθητών.

Περιττό να τονισθεί ότι όλα τα προαναφερόμενα είναι γνωστά πολύ πριν το καλακαίρι.

Έτσι, και γνωρίζοντας, όπως έχει υποχρέωση από την μακροχρόνια ενασχόληση του στα κοινά, την πραγματική και νόμιμη κατάσταση του θέματος της μεταφοράς, εν τούτοις ο τέως Αντιδήμαρχος παρουσίασε για λόγους εντυπωσιασμού μια ανέφικτη και παράνομη πρόταση η οποία είναι αδύνατον να υιοθετηθεί και να εφαρμοσθεί αντιβαίνοντας στους νόμους και φυσικά με καμία πιθανότητα να γίνει αποδεκτή από την πολιτεία.

Όπως είναι γνωστό το ίδιο πρόβλημα ηπίώτερα η εντονώτερα αντιμετωπίζουν και δεκάδες άλλοι Δήμοι στην χώρα.
Εάν ήταν τόσο εύκολο δεν θα είχαν προχωρήσει και αυτοί σε κάτι παρόμοιο παρά θα περίμεναν και θα ταλαιπωρούσαν τα παιδιά και τους γονείς τους ;;;;;

Η λύση στο ζήτημα είναι ξεκάθαρα στα χέρια των Περιφερειών και οι Δήμοι το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να πιέσουν. Το να συγκληθεί το ΔΣ μοιάζει περισσότερο με κίνηση εντυπωσιασμού παρά ουσίας στην παρούσα φάση. Ακόμα ένα ψήφισμα διαμαρτυρίας δεν έχει να προσφέρει τίποτε. Το να συγκεντρωθούν 18 άτομα και απλά να επιβεβαιώσουν το ήδη υπαρκτό και γνωστό πρόβλημα, δεν θα δώσει λύση.
Αντίθετα, η κίνηση του Δημάρχου να μεταβεί εσπευσμένα στην Αθήνα, ακυρώνοντας μάλιστα απ΄ό,τι πληροφορηθήκαμε πολλά ραντεβού του, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η νέα Δημοτική Αρχή επιχειρεί να λύσει τα ζητήματα με κινήσεις ουσίας και όχι με εντυπωσιασμούς και χαμογελαστές φωτογραφίες δίπλα στα πανώ των παιδιών, που δείχνουν ξεκάθαρα προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης και καπήλευσης του ζητήματος.

Η σελίδα μας και εγώ προσωπικά είμαστε παρόντες μαζί με όλα τα υπόλοιπα τοπικά μέσα για να επισημαίνουμε τα λάθη όλων των πλευρών και να μπορέσουμε να συμβάλλουμε στην ομαλή λύση του προβλήματος.

Οι διάφοροι "κομπασμοί" και "πατρότητες λύσης" ήχούν ειρωνικά και προκαλούν μόνο γέλια και μια δόση οίκτου για όσους πιστεύουν ότι αποτελούν ταγούς του λαού και υπερασπίζονται πράγματα που οδηγούν σε λανθασμένες ατραπούς και επικίνδυνα ανηφορικά μονοπάτια που οδηγούν σε αδιέξοδο και σε αρκετές λανθασμένες αποφάσεις όσων πιστεύουν ότι μπορούν να υπερσκελίσουν τον οιονδήποτε νόμο χωρίς συνέπειες.

Ωστόσο, η νέα Δημοτική Αρχή πρέπει να αφεθεί να επιτελέσει απρόσκοπτα το έργο της, που δείχνει να έχει πάρει πολύ σοβαρά.
Ο νέος Δήμαρχος, παρά το εξαιρετικά νεαρό της ηλικίας του, φαίνεται ότι έχει μεγάλες ικανότητες στη διοίκηση και την διαχείριση ανθρώπινων πόρων, δείχνει να μην δειλιάζει μπροστά σε τίποτε και κανέναν προκειμένου να υπηρετήσει τον τόπο.

Εάν αυτό αλλάξει ή μεταβληθεί θα είμαστε οι πρώτοι που θα το στηλιτεύσουμε.
Θα τον κρίνουμε όμως στο τέλος της πενταετίας και όχι στην αρχή όπως επράξαμε και με την προηγούμενη Δημοτική αρχή.

Θα τον κρίνουμε για το αποτέλεσμα των αποφάσεων και πράξεών του και όχι για τις αποφάσεις του αυτές καθαυτές.

Πρέπει να νοιώθουμε τυχεροί που το νησί μας έχει έναν από τους 5 νεότερους Δημάρχους στην Ελλάδα, άνθρωπο με ευρύτητα γνώσεων και πνεύματος, με άριστη γνώση προφορικού και γραπτού λόγου, με ετοιμότητα στην αντίδραση και το δυναμισμό.

Εάν ο κ. Χαρχαλάκης δεν τα διατηρήσει όλα αυτά ζωντανά στα επόμενα χρόνια, τότε κακό του κεφαλιού του. Εκείνο που πρέπει να καταλάβει η Αντιπολίτευση, κυρίως η μείζων, είναι ότι δεν ζούμε στο 80 αλλά στο 2014.

Έχουν καταρρεύσει τα κόμματα, οι κομματικοί μηχανισμοί, η πελατοκρατία, οι «Μαυρογιαλούροι» και οι «Γκρούεζες».

Εάν ο κ. Πρωτοψάλτης θέλει (και ορθώς) να παραμείνει πολιτικά ζωντανός στα επόμενα χρόνια, τότε πρέπει να σταματήσει να στοχοποιεί τον Δήμαρχο για τις σωστές αποφάσεις που λαμβάνει και να αντιμετωπίσει το ρόλο του σοβαρά και υπεύθυνα.

Να κάνει προτάσεις που να μπορούν να εφαρμοστούν και να είναι νόμιμες. Να παραδειγματιστεί από τα δικά του μεγάλα λάθη και να μην προτρέπει τη νέα Δημοτική Αρχή στις ίδιες επικίνδυνες αποφάσεις που μπορούν πανεύκολα να οδηγήσουν όλο το ΔΣ στον Εισαγγελέα.

Η πρότασή του δεν μπορεί να εφαρμοστεί και το γνωρίζει και ο ίδιος.
Εφαρμόζει όμως τακτικές εντυπωσιασμού που όχι μόνο δεν πείθουν κανέναν, αλλά οδηγούν σε μεγάλη δυσπιστία και τους δικούς του ψηφοφόρους.

Οι πολίτες των Κυθήρων θα το χαρούν πάρα πολύ αν δουν τον Δήμαρχο και τον πρώην Αντιδήμαρχο μαζί, ενωμένους σε κοινούς στόχους, μαχητές στην ίδια μάχη, συνομιλητές στο ίδιο τραπέζι, συνδαιτημόνες στο ίδιο φαγητό, ΜΑΖΙ για το καλό του τόπου!
---------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
---------------------------------

Υ.Γ. Και απλά για να θυμόμαστε μερικά πράγματα που ελέγοντο αλλά ανασκευάζονται κατά πως συμφέρει το παρόν::