Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 27/9/2014 - Επιστολή Δημάρχου στην Περιφερειάρχη για το θέμα της Μεταφοράς των Μαθητών των Κυθήρων

Με αφορμή την παραμένουσα αβεβαιότητα στο ζήτημα των μεταφορών των μαθητών των Κυθήρων ο Δήμαρχος κ. Χαρχαλάκης έστειλε σήμερα (27/9) την παρακάτω κατεπείγουσα επιστολή στην Περιφερειάρχη Αττικής κα. Ρένα Δούρου. 

Σημειώνεται ότι ο κ. Χαρχαλάκης βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Παναγ. Χατζηπέρο, ωστόσο όπως είναι γνωστό ο Δήμος δεν έχει καμία ουσιαστική αρμοδιότητα πάνω στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών, που εμπίπτει ξεκάθαρα στις αρμοδιότητες των Περιφερειών. 

Ο Δήμαρχος απευθύνει έκκληση προς όλες τις πλευρές προκειμένου να υπάρξει ΑΜΕΣΗ επίλυση του μείζονος αυτού ζητήματος καθώς η εξυπηρέτηση των μαθητών και των οικογενειών τους αποτελεί την αναντίρρητη προτεραιότητα.

Ακολουθεί η επιστολή του Δημάρχου :
Αξιότιμη κα. Περιφερειάρχης
Το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών των Κυθήρων παραμένει δυστυχώς ακόμα άλυτο. Τα Κύθηρα διαθέτουν σχεδόν 65 οικισμούς και οι μαθητές μεταφέρονται με ταξί και λεωφορεία στα διδακτήρια του νησιού, όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Η χθεσινή (26/9) διαδικασία διαπραγμάτευσης απέβη - όπως γνωρίζουμε - άκαρπη με αποτέλεσμα μια πάγια κι διαρκή αβεβαιότητα για το μείζον αυτό κοινωνικό ζήτημα. 

Στον 21ο αιώνα η γνώση και η μάθηση είναι δικαιώματα. Δυστυχώς τείνουν να μετατραπούν σε πολυτέλεια αφού όσο το ζήτημα της μεταφοράς δεν επιλύεται, δημιουργούνται μαθητές δύο ταχυτήτων με ό,τι αυτό συνεπάγεται. 

Η τοπική κοινωνία των Κυθήρων είναι ανάστατη και δεν την απασχολεί ποιος έχει την ευθύνη για το άγονο των διαπραγματεύσεων, την ενδιαφέρει μόνον το αποτέλεσμα που μέχρι στιγμής είναι ανύπαρκτο.

Οι σύλλογοι γονέων αλλά και ο Δήμος μας, εκπροσωπώντας και εκφράζοντας τους βλαπτόμενους μαθητές και τις οικογένειές τους δεν μπορούν άλλο να περιμένουν από βδομάδα σε βδομάδα και να καθησυχάζονται από διαβεβαιώσεις περί επίλυσης του ζητήματος, τη στιγμή μάλιστα που ο πρώτος μήνας της σχολικής χρονιάς έχει σχεδόν αναλωθεί. 

Παρακαλώ για ΑΜΕΣΕΣ ενέργειές σας, στο πλαίσιο της διασφάλισης του κοινωνικού αγαθού της μεταφοράς των μαθητών και του γενικού δημοσίου συμφέροντος. 

Με Τιμή
ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΑΘ. ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ
-----------------------------------------
Πηγή: kythira.gr
-----------------------------------------