Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Απάντηση της σελίδας μας στην 2η επιστολή των μεταφορέων.

Αγαπητοί ανώνυμοι μεταφορείς, και λέω ανώνυμοι διότι ατυχώς υπογράφετε ως μεταφορείς των μαθητών των μαθητών του Δήμου Κυθήρων, πράγμα που σημαίνει ότι η επιστολή μπορεί να προέρχεται από έναν η ίσως περισότερους μεταφορείς χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι από όλους. 
Για αυτό λοιπόν θα παρακαλούσα να περιέχονται συγκεκριμένα ονόματα στην επόμενη επιστολή σας εάν υπάρξει που να αποδεικνύει ότι η επιστολή προέρχεται από όλους τους μεταφορείς.

Κάποιοι από εσάς είσαστε αρκετά νεώτεροι για να γνωρίζετε τα περί δημοσιογραφίας και συγγραφής και θεωρείτε δημοσιογράφους τους τύπους με τα ηχηρά ονόματα που έχουν μετατρέψει την δημοσιογραφία σε ένα απέραντο βόθρο προπαγάνδας και τύφλωσης μέσω της τηλεόρασης η μέσω των σχολών που έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι και τυφώνουν και τους νεώτερους δημιουργώντας ένα σάρδαμ δημοσιογραφίας που περνάει και στους νεώτερους του είδους.

Οι δημοσιογράφοι του διαδικτύου, των οποίων τυγχάνω μέλος από ιδρύσεως του συλλόγου, απλά ανανεώνεται κάθε διετία η συμμετοχή, αποτελούν εξίσου μία κατηγορία δημοσιογράφων που δεν προσκυνούν κανένα και καμία και γράφουν με μόνη μέριμνα την αληθινή πληροφόρηση του κοινού. 


Προσωπικά παράλληλα με τις υπόλοιπες σπουδές μου παρακολούθησα και ιδιωτική σχολή δημοσιογραφίας, απέκτησα τις δημοσιογραφικές γνώσεις σε πολύ νεαρή ηλικία και τις χρησιμοποίησα όποτε μου χρειάσθηκαν. 

Οπότε όπως αντιλαμβάνεστε πράγματι κάνετε μεγάλο λάθος. Και ακόμη ένα λάθος είναι ότι σκοπός της δημοσιογραφίας είναι η σωστή ενημέρωση του κοινού και το συμφέρον των πολλών έναντι οιασδήποτε κάστας η συμφερόντων ενός επαγγέλματος το οποίο αντιτίθεται και φέρνει σε δύσκολη θέση το κοινό συμφέρον.

Όπως όλοι γνωρίζουν πάντοτε γράφω επώνυμα και δεν διστάζω να εκφέρω την γνώμη μου όπως και να δημοσιεύω οτιδήποτε φέρει υπογραφή επώνυμη με οιοδήποτε περιεχόμενο είτε συμφωνώ με αυτό είτε διαφωνώ.

"Το πάρτυ του παρελθόντος" που αναφέρεστε ήταν ότι ενώ η πραγματική τιμή μεταφοράς ήταν 3.000 δρχ. υπήρχε αμοιβή για 250.000 δρχ. και αργότερα ακολούθησε και ίδια αναλογία σε ευρώ, συνεχίζοντας το πάρτυ και εκμεταλευόμενοι την αποκλειστικότητα και την απομόνωση της περιοχής.

Γνωρίζω καλά ότι τώρα πια δεν ισχύει αυτό και ότι η πολιτεία έβαλε πια φρένο στην εξωφρενική αυτή κατάσταση. Ίσως φυσικά να μην έχει υπολογίσει σωστά με τον μαθηματικό τύπο που έχει καθιερώσει και προέρχεται από εντολές των δανειστών, και παραλείποντας ίσως τις ιδιαιτερότητες των Κυθήρων {μεγαλύτερη τιμή πετρελαίου λόγω αποστάσεως - δυσβατότητα - κ.λ.π.}.

Εάν πράγματι υπάρχει διαφορά τότε αντί να γράφετε γενικά και αόριστα περί εμπάθειας και κατακραυγής του επαγγέλματος και παραπομπή σε λάθη μαθηματικού τύπου, σε παραπληροφόρηση, κ.λ.π, απλά τίμια και ειλικρινά φτιάξτε ένα κατάλογο με ένα-ένα τα δρομολόγια που περιγράφονται στον κατάλογο της περιφέρειας, βάλτε τι δίνει η περιφέρεια και δίπλα βάλτε τι ζητάτε εσείς και γιατί τα ζητάτε στο κάθε συγκεκριμένο δρομολόγιο για να καταλάβει ο κόσμος το πόσο έχετε δίκιο η άδικο. Και να είσαστε σίγουροι ότι εάν πράγματι έχετε δίκιο τότε όλοι μαζί θα υπερασπιστούν το δίκιο σας.

Εάν δεν το γνωρίζετε για το θέμα του ΦΠΑ, ήδη έχει ανακοινωθεί ότι ο ΦΠΑ για μη εισπραγμένα ποσά δεν θα καταβάλεται.

Όσο για τις πληροφορίες από τον κ. Αντιπεριφερειάρχη αναμένουμε να τις επιβεβαιώσουμε η να τις διαψεύσουμε την Δευτέρα όταν θα έλθουμε σε επαφή μαζί του και όπως έγραψα το καλύτερο θα ήταν να έλθετε εσείς σε απευθείας επαφή μαζί του και να μας ενημερώσετε, πράγμα που ίσως αγνοήσατε, ταμπουρωμένοι πίσω από την άρνηση σας. Όσο για τις μεταξύ σας διαφωνίες δεν αναφέρεστε πουθενά.

Τέλος όσο αφορά περί πολιτικών επιρροών σας πρόλαβε η δημοτική αντιπολίτευση και εκτοξευσε πρωϊνούς μύδρους και προτάσεις ΟΤΑΝ ΕΠΡΕΠΕ να έχει ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ από το καλοκαίρι μαζί με την απελθούσα περιφερειακή αρχή. Αλλά όπως πάντα ΗΤΑΝ ΑΠΟΥΣΑ {μια και είχε χάσει και την δημοτική έδρα και το ίδιο και την περιφερειακή έδρα η αντίστοιχη περιφέρεια}. Έτσι άφησαν την καυτή πατάτα στους επόμενους ΑΦΟΥ ΕΙΧΑΝ ΔΕΧΘΕΙ τους μαθηματικούς τύπους και είχαν ομονοήσει.

ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΘΕΙ ποτε ότι "Στου κρεμασμένου το σπίτι δεν μιλάνε για σχοινί"

Και καλό είναι αύριο Δευτέρα να σκεφθείτε και πάλι και αφού έχετε τα κότσια, να δημοσιοποιήσετε τα πραγματικά νούμερα, και από κάτω να φαίνονται όλοι οι μεταφορείς, και έτσι να πείσετε όλους εμάς να σταθούμε στο πλευρό σας και να υποστηρίξουμε το δίκιο σας, εάν κριθεί ότι είναι με το μέρος σας από τα νούμερα που θα δούμε.

Γεγονός είναι όμως ότι αύριο Δευτέρα άλλα παιδιά θα πάνε σχολείο γιατί μπορούν και άλλα όχι γιατί δεν μπορούν να φτάσουν επειδή δεν έχουν κάποιο μέσο για να πάνε.

Σιγά-σιγά θα επανέλθουμε στον μεσαίωνα, λίγη προσπάθεια χρειάζεται ακόμη.....
----------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
-----------------------------------

Υ.Γ. Η σελίδα μας θα προτιμούσε να έχει λιγώτερες από τις 4.000 αναγνώσεις την ημέρα και όλα τα παιδιά να βρίσκονταν εγκαίρως στο σχολείο τους και να παρακολουθούν απρόσκοπτα τα μαθήματά τους, παρά να κάθονται σπίτια τους και να διαβάζουν την σελίδα μας.