Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Κάμπινγκ: Εναλλακτικές διακοπές με φανατικό κοινό

Βρισκόμαστε στον Αύγουστο, στην καρδιά του καλοκαιριού και ο περισσότερος κόσμος, φεύγει από την πόλη απολαύσει τις διακοπές του. Και μπορεί για μια μεγάλη πλειοψηφία ανθρώπων, το ξενοδοχείο να αποτελούσε συνώνυμο των διακοπών, ωστόσο αυτό έχει αρχίσει να αλλάζει όσο περνάνε τα χρόνια. Κάτι η οικονομική κρίση, κάτι η οι τιμές στα ξενοδοχεία που αυξάνονται συνεχώς, και το κάμπινγκ άρχισε τα τελευταία χρόνια να κάνει δυναμικά την εμφάνισή του ως ένας εναλλακτικός , και κυρίως φθηνός τρόπος για να περάσει κάποιος τις διακοπές του.

Για άλλους βέβαια, το κάμπινγκ δεν είναι απλά μια φθηνή λύση, αλλά ένας ολόκληρος τρόπος ζωής. Για την ακρίβεια οι διακοπές σε σκηνή ή τροχόσπιτο οδηγούν σε μία εντελώς διαφορετική εμπειρία του μέρος που έχετε επισκεφτεί.

Παράλληλα, τα περισσότερα οργανωμένα κάμπινγκ ανά την Ελλάδα, προσφέρουν υπηρεσίες και ανέσεις που θα ζήλευαν ακόμη και τα καλύτερα ξενοδοχεία.


Μόλυβος Κάμπινγκ - Λεσβος

Βρίσκεται στην πίσω πλευρά του κάστρο του Μόλυβου, κοντά στην παραλία της Εφταλούς και απέχει από την πόλη περίπου 1χλμ. Το καταπράσινο αυτό κάμπινγκ είναι το ιδανικότερο μέρος για χαλάρωση, αφού προσφέρει σκιά, ησυχία και ηρεμία σε όλους τους επισκέπτες. Οι τουαλέτες και η κουζίνα του είναι ελαφρώς μικρές όμως, είναι πάντα καθαρές. Κατάλληλο για σκηνές και τροχόσπιτα.
-Μόλυβος, Λέσβος, τηλ. 22530 71079, 71169


Kapsali Camping - Κύθηρα

Ένα αρκετά μεγάλο κάμπινγκ το οποίο βρίσκεται σε πευκόφυτο μέρος, άρα και σκιερό. Είναι αρκετά μεγάλο, πευκόφυτο και συνεπώς σκιερό. Στις παροχές του συμπεριλαμβάνονται WC, ντους, κουζινίτσα, ψύκτης με πόσιμο νερό, μίνι μάρκετ, ξύλινα τραπέζια, πολλές πρίζες, ψυγεία και καταψύκτες. Έχει θέα το Κάστρο της Χώρας των Κυθήρων από τη μια μεριά και τη θάλασσα του Καψαλίου και τη Χύτρα από την άλλη.

-Καψάλι, Κύθηρα, τηλ. 27360 31580















Σίμος Camping – Ελαφόνησος

Τα τελευταία χρόνια, η Ελαφόνησος έχει την τιμητική της, και είναι ένας πολύ δημοφιλής προορισμός για τους κατασκηνωτές. Το Σίμος Camping βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από το λιμάνι. Πρόκειται για ένα αρκετά μεγάλο κάμπινγκ με δυνατότητα εξασφάλισης διακεκριμένης θέσης για σκηνή και αυτοκίνητο (θα χρειαστεί βέβαια να την έχετε κλείσει αρκετά νωρίς). Μέσα θα βρείτε μίνι μάρκετ με τα βασικά είδη και ένα café.

-Ελαφόνησος, τηλ. 27340 22672, 27340 22673





Άνδρος

Βρίσκεται μέσα σε ελαιώνα και γι΄αυτό η σκιά είναι εγγυημένη παντού. Όλοι οι χώροι του είναι πεντακάθαροι, ενώ έχει και πισίνα. Απέχει από το Γαύριο μόνο 10-15 λεπτά με τα πόδια, κάτι που βολεύει για ένα μέρος όπως η Άνδρος που οι περισσότερες μετακινήσεις χρειάζονται μεταφορικό μέσο.

-Γαύριο, Άνδρος, τηλ.  22820 71444, 210 8228549

Kαλαμίτσι - Σιθωνία Χαλκιδικής

Το thalatta kalamitsi village camp διαθέτει μια μοναδική παραλία με γαλαζοπράσινα νερά. Παράλληλα είναι αρκετά εξοπλισμένο αφού διαθέτει, εφτά κοινόχρηστα κτιριακά συγκροτήματα με Lux ντουζ και WC ανδρών - γυναικών, (ζεστό / κρύο νερό όλη την ημέρα), κοινόχρηστα πλυντήρια, κουζίνες, παιδική χαρά και διάφορες παραλιακές δραστηριότητες.

-Kαλαμίτσι Χαλκιδική τηλ. 23750 41410-41411




Αρμενιστής – Χαλκιδική

Ένα από τα πιο γνωστά κάμπινγκ στην Ελλάδα είναι αυτό του Αρμενιστή στη Χαλκιδική. Στις παροχές περιλαμβάνεται ζεστό νερό και ηλεκτρικό όλη την ημέρα, ενώ λειτουργεί ργανωμένο ιατρείο, Mini Market, εστιατόριο, bar, cafe, creperie, θερινός κινηματογράφος, καταστήματα με δώρα, βιβλία και εφημερίδες, γήπεδα και παιδική χαρά.


-Σάρτη-Χαλκιδική τηλ. 23750 91487-91497

Στέφανος Camping - Πάτμος

Είναι πολύ καλά οργανωμένο κάμπινγκ, με καθαρές τουαλέτες, καφετέρια, εστιατόριο, χώρο για παιχνίδια και πολύ φιλόξενους διαχειριστές. Διαθέτει αρκετά άνετες θέσεις χωρισμένες από καλαμωτές. Το μόνο αρνητικό είναι η κοντινή παραλία που δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο.

-Μελόι, Πάτμος, τηλ. 22470 31831-2

Castri – Λευκάδα

Η τοποθεσία που βρίσκεται το κάμπινγκ είναι το μεγαλύτερο προτέρημα του: ακριβώς δίπλα στη θάλασσα με δέντρα παντού να δημιουργούν φυσική σκιά. Παράλληλα, υπάρχει εστιατόριο και μίνι μάρκετ. Οι κοινόχρηστοι χώροι είναι βολικοί και καλά μελετημένοι. Οι τουαλέτες είναι πάντα καθαρές.

- Μαραντοχώρι, Λευκάδα, τηλ. 26450 31900
------------------------------------
Πηγή: Thea.gr 
------------------------------------