Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Αθωώνουν τους γιατρούς με τα φακελάκια!

Στα μαλακά ρίχνουν τα πειθαρχικά συμβούλια ακόμα και τους επίορκους γιατρούς που συλλαμβάνονται να παίρνουν φακελάκι την ίδια στιγμή που, παρά τις δεκάδες καταγγελίες για χρηματισμό γιατρών, μόνο 12 ποινικές διώξεις έχουν γίνει την τελευταία διετία για αντίστοιχες περιπτώσεις σύμφωνα με στοιχεία του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τον άδικο χαμό του καρδιοπαθούς, ο οποίος για να εγχειριστεί «πλήρωσε» τον θεράποντα ιατρό του, το «Εθνος» αποκαλύπτει την περίπτωση χειρουργού από τη Θεσσαλονίκη ο οποίος συνελήφθη επ” αυτοφώρω να παίρνει φακελάκι 500 ευρώ τον Μάρτιο του 2011. 

Ο συγκεκριμένος γιατρός καταδικάστηκε από τη δικαιοσύνη αλλά τελικά «αθωώθηκε» από το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο (ΚΠΣ) Ιατρών ΕΣΥ με απόφαση που ελήφθη την 1-7-2014.
Ουσιαστικά δηλαδή, του επέτρεψε να επιστρέψει στη θέση του την επόμενη ημέρα κάνοντας συμψηφισμό με το διάστημα που έμεινε σε διαθεσιμότητα μέχρι να ξεκαθαριστεί η υπόθεση.

Παρά το γεγονός ότι διάφορα στοιχεία για την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά δημόσια νοσοκομεία έχουν έρθει στο φως και κάνουν λόγο για ποσά από 400-2.000 ευρώ, οι γιατροί που δικάζονται είναι ελάχιστοι και οι ποινές ακόμη ελαφρύτερες.

Ελάχιστες είναι και οι υποθέσεις που φτάνουν στη Δικαιοσύνη. Συγκεκριμένα, τα δύο τελευταία χρόνια διώκονται για παθητική δωροδοκία χειρουργός στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ, γυναικολόγος του ΓΝ Φιλιατών, γυναικολόγος του ΠΑΓΝΗ, γυναικολόγος του ΓΝ Αγίου Δημητρίου, ενώ έχουν συλληφθεί ΩΡΛ του ΝΙΜΤΣ για φακελάκι 2.000, μαστολόγος του ΓΝ Σάμου για φακελάκι 500 ευρώ, ορθοπεδικός του ΚΑΤ για δωροδοκία 600 ευρώ, ορθοπεδικός ου ΓΝ Κιλκίς για φακελάκι 400 ευρώ και καρδιοχειρουργός του Ευαγγελισμού για χρηματισμό 500 ευρώ.

Ως αποτέλεσμα από τις 12 περιπτώσεις που εντοπίστηκαν τα δύο τελευταία χρόνια, μόλις δύο γιατροί έχουν καταδικαστεί. 
----------------------------
Πηγή: Έθνος
----------------------------