Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Μήνυση για εγκατάλειψη κουταβιού.

Εγκατάλειψη κουταβιού.
Μία κοπέλα, την οποία για κακή της τύχη γνώριζα και για ακόμα χειρότερη τύχη γνώριζα καλά και το κουτάβι της ( το οποίο δήλωνε ότι λάτρευε ), αποφάσισε να το εγκαταλείψει σε μια λαγκάδα του Καλάμου , προφανώς για να τραφεί με κουκουνάρια και ακρίδες ώστε να μεγαλώσει με υγεία !

Όταν εντόπισα το ζώο στη γνωστή ψησταριά Ομπρέλα ( στην οποία είχε καταλήξει αφού κάποιος άνθρωπος το βρήκε στα χωράφια ) με γνώρισε και το γνώρισα αμέσως. Οι ιδιοκτήτες της ψησταριάς , προς μεγάλη τους τιμή, το κράτησαν επειδή το λυπήθηκαν, το φροντίζουν και σκέφτονται να το υιοθετήσουν. 

Όταν λοιπόν τηλεφώνησα στην ιδιοκτήτρια του ζώου για να τη ρωτήσω τί συνέβει ( μήπως το είχε χάσει βρε αδελφέ και είμαι εγώ κακός άνθρωπος ) μου απάντησε ότι το άφησε στη "φύση " διότι δεν ήξερε τί να το κάνει και δε βρίσκει τίποτε το κακό σε αυτό. 

Το αν υπάρχει κάτι κακό ή όχι στην πράξη της θα το αποφασίσει ο εισαγγελέας καθώς κατέθεσα επώνυμη μήνυση εναντίον της και η υπόθεση θα φτάσει στο δικαστήριο. ( Παραβίαση του άρθρου 5 του Νόμου 4039/12 ).

Το χειρότερο από όλα είναι ότι η εν λόγω δεσποινίδα διδάσκει παιδιά του νησιού. Ελπίζω να μην τους μαθαίνει την ίδια ανευθυνότητα και απανθρωπιά που επέδειξε η ίδια. ! 

Θέλω να ευχαριστήσω την κτηνίατρο του νησιού Κατερίνα Σταθάτου για την υποστήριξή της . 

Επίσης τα παιδιά στο Αστυνομικό Τμήμα Κυθήρων τα οποία έδειξαν ενδιαφέρον και με άκουσαν με μεγάλη υπομονή. 

Εντύπωση μου προκάλεσε επίσης το γεγονός ότι ο υπαστυνόμος που μου πήρε κατάθεση γνώριζε καλά το νόμο περί Προστασίας Ζώων.
----------------------------------------
Αριστέα Γιαννόγλου
----------------------------------------