Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Ανατροπή σκηνικού! Εντάσσεται στον τουρισμό κρουαζιέρας το λιμάνι Γυθείου

ΣΠΑΡΤΗ. Ευοδώθηκε μετά τις συντονισμένες προσπάθειες όλων των φορέων και την παρέμβαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου η ένταξη του λιμανιού Γυθείου στο εθνικό χωροταξικό σχεδιασμό του ΥΠΕΚΑ για την κρουαζιέρα. Αυτό που απομένει, πλέον, είναι η τελική υπογραφή από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ο οποίος είχε ενημερωθεί εκτενώς για το θέμα από τον Περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη και την αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ Αδαμαντία Τζανετέα, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στο Γύθειο τον περασμένο Μάρτιο.
             
Το θέμα της απουσίας του λιμανιού Γυθείου από το νέο χωροταξικό σχεδιασμό για τον τουρισμό κρουαζιέρας είχε τεθεί και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου κατά την συνεδρίαση του την 20η Ιανουαρίου 2014.
         
Η κ. Τζανετέα εξέφρασε την ικανοποίηση της για την ολοκλήρωση της ένταξης του λιμανιού Γυθείου στον τουρισμό κρουαζιέρας, καθώς όπως δηλώνει «η Περιφέρεια Πελοποννήσου διάθεσε ένα πολύ μεγάλο ποσό για την επέκταση του λιμανιού του Γυθείου και το κατασκευάζει ήδη με γοργούς ρυθμούς ώστε σύντομα να εξυπηρετεί μεγάλα κρουαζιερόπλοια. Άλλωστε τα ευοίωνα αποτελέσματα της περσινής σεζόν όπου στο λιμάνι Γυθείου κατέφθασαν πάνω από 50.000 τουρίστες απέδειξαν ότι οι προοπτικές που ανοίγονται με την ολοκλήρωση του νέου λιμανιού είναι μεγάλες και σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να απουσιάζει από τον σχεδιασμό του ΥΠΕΚΑ».
----------------------------------
Πηγή: notospress.gr
----------------------------------