Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Όπισθεν ολοταχώς για το γιαούρτι από την συγκυβέρνηση, μετά το σάλο στο διαδίκτυο

Την κινητοποίηση του ΥΠΑΑΝ προκάλεσε σχετικό δημοσίευμα του paseges.gr το οποίο αναπαρήχθη στο διαδίκτυο και το οποίο δεν επιδέχεται αμφισβήτησης, καθώς εκπρόσωποι του ΣΕΚ προσπαθούν αυτές τις μέρες να αποτρέψουν ένα νέο χτύπημα στην κτηνοτροφία και τους έλληνες κτηνοτρόφους, ενώ υπάρχει και σχετική σύσκεψη στον ΕΦΕΤ, με αντικείμενο συζήτησης τις αλλαγές στη νομοθεσία.
Συγκεκριμένα το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας έσπευσε να διαψεύσει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες είναι σε εξέλιξη συζητήσεις για αλλαγή της νομοθεσίας που διέπει την παρασκευή γιαουρτιού, και συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά τις επιτρεπόμενες πρώτες ύλες.
 
 
«Με αφορμή σχετικές αναρτήσεις στο διαδίκτυο, από το υπουργείο Ανάπτυξης διαψεύδεται ότι υπάρχει οποιαδήποτε συζήτηση για αλλαγή της νομοθεσίας που αφορά την παρασκευή γιαουρτιού», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη 27 Μαΐου.
 
Όμως το ίδιο δεν είχε συμβεί και με το θέμα του γάλακτος και της Φέτας, η οποία ξεπουλήθηκε σε τέσσερις συνολικά χώρες, αναρωτιούνται οι κτηνοτρόφοι.
 
Δείτε το δημοσίευμα
 

---------------------------------
Πηγή: paseges.gr
---------------------------------