Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Πασχαλιάτικο Ταξίδι Στα Κύθηρα

Έχει γίνει θεσμός πια και κάθε χρόνο, το Πάσχα, η Μιρέλλα Παπαοικονόμου, υποδέχεται στον κήπο του σπιτιού της στα Κύθηρα, αγαπημένους φίλους , για το ψήσιμο του οβελία. Φέτος λοιπόν τα Κύθηρα βρήκαν, ο Γιάννης Μπέζος με τη Ναταλία Τσαλίκη, ο Αιμίλιος Χειλάκης με την Αθηνά Μαξίμου, η Κατερίνα Λέχου με το Μάνο Στρατάκη, ο Χριστόδουλος Στυλιανού με τη Στέφανι Τσάκωνα, ο Θανάσης Βισκαδουράκης με την αδελφική του φίλη Μαρί Κορωναίου, η Χριστίνα Αλεξανιάν και ο Λάμπης Ζαρουτιάδης, που άφησε για λίγο το Six της Ερμού για τη φιλοξενία της Μιρέλλας.



Στο κέντρο της Χώρας, έκαναν τις αγορές τους στη Sochora Boutique, το καινούριο κατάστημα που άνοιξε η  Μαρί Κορωναίου, ενώ το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής,  ακολούθησαν την κατανυκτική περιφορά του επιταφίου στο γραφικό Αβλέμονα.

Eπιτάφιος στον Αβλέμονα. Πανοραμική φωτο του Σπύρου Κανατά, που μας παραχώρησε για το Cosmopoliti.


Την Κυριακή του Πασχα το γλέντι άρχισε από νωρίς στο σπίτι της Μιρέλλας.  Θέα στο Κάστρο και τη Χύτρα, μουσικές που διάλεγε η Στέφανι, το ψήσιμο που κάνει πάντα ο Λάμπης, νοστιμιές που έφτιαξαν οι γυναίκες (με αποκορύφωμα τις πατάτες με δεντρολίβανο της Κατερίνας), ο Θανάσης γύρω γύρω με ένα τάβλι και μια ντουντούκα, κέρδιζε  τους πάντες και φυσικά  η Μιρέλλα, άψογη οικοδέσποινα που  σε κάνει να νοιώθεις σα στο σπίτι σου. Όλα αυτά έφτιαξαν το ιδανικό Πασχαλιάτικο ταξίδι στα Κύθηρα!

Λάμπης και Θανάσης σε παρτίδα τάβλι.

------------------------------
Πηγή: cosmopoliti.com
------------------------------