Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Τα Μονοπάτια των Κυθήρων

Μέχρι την άνοιξη του 2013 προγραμματίζουμε τη σηματοδότηση 4 επιπλέον διαδρομών στα Κύθηρα και 3 στα Αντικύθηρα.

Έτσι το δίκτυο θα έχει συνολικά 10 διαδρομές στα Κύθηρα και με το άνοιγμα των 3 μονοπατιών στα Αντικύθηρα θα παρέχεται η δυνατότητα εκδρομής τα Σαββατοκύριακα για περπάτημα.

Στα Κύθηρα έχουμε ήδη καθαρίσει το μνημείο του Κολοκοτρώνη στο Διακόφτι(με τη βοήθεια του τοπικού συλλόγου Διακοφτίου) και άρχισε ο καθαρισμός του μονοπατιού που θα ενώνει τις πηγές του Καραβά με το φάρο στο Μουδάρι και την Πλατειά Άμμο(με τη βοήθεια του τοπικού συλλόγου Καραβά).

Τα άλλα 2 μονοπάτια που θα αναδειχθούν προσεχώς είναι από τα Καστρισιάνικα στην Παλιόχωρα, καθώς και στο Ακρωτήριο Τράχηλας. Στο πρόγραμμα μας είναι η εγκατάσταση της πρώτης ποδηλατικής διαδρομής από τα Μητάτα στην Παλιόπολη..

Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο κ. Φοίβος Τσαραβόπουλος και συνδράμει εποπτεύοντας τις διανοίξεις ο κ. Μαθιός Αγγελιουδάκης.

Το πρόγραμμα των μονοπατιών ενίσχυσαν οικονομικά οι κ.κ. Σπύρος Λαζαράτος και Νίκη Σερακιώτου, ο Γεώργιος Χάρος μέσω της Κυθηραϊκής Αδελφότητας Αυστραλίας, το Ίδρυμα Αρώνη(Αυστραλία) και ο Γεώργιος Παν. Κασιμάτης.

Το Κ.Ι.Π.Α. εκφράζει προς όλους τις ευχαριστίες του.
-----------------------
Τίνα Ταμβάκη
-----------------------