Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Παλλακωνικό μέτωπο για να μείνουν οι σχολές στη Σπάρτη

Στένεψαν τα περιθώρια για το Τμήμα Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Σπάρτης, αλλά και το Πανεπιστήμιο Σπάρτης, το μέλλον των οποίων, όπως και των περισσότερων υποψήφιων προς συγχώνευση Τμημάτων, καθορίζεται εντός των ημερών.


Εν αναμονή των αποτελεσμάτων της σύσκεψης που πραγματοποίησε η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας με τους εκπροσώπους της τρικομματικής κυβέρνησης για την υλοποίηση του σχεδίου «Αθηνά», αλλά και την πολυθεσμική σύσκεψη στο δημαρχείο της Καλαμάτας, όπου σύσσωμη και με τη συνυπογραφή όλων των επίσημων φορέων της η Μεσσηνία δήλωσε την πρόθεσή της να διεκδικήσει το παράρτημα ΤΕΙ της Σπάρτης, ήρθε η σειρά της Λακωνίας να ανταπαντήσει και να διεκδικήσει τα κεκτημένα ετών.

Η Λακωνία λύνει τη σιωπή της μέσω της αντιπεριφερειάρχη Ντίας Τζανετέα, η οποία σηκώνει το γάντι που πέταξε η Μεσσηνία και δείχνει αποφασισμένη να διεκδικήσει δυναμικά την παραμονή των Τριτοβάθμιων σχολών στη Σπάρτη, μέσα από ένα παλλακωνικό μέτωπο.

Έχοντας ανοίξει έναν ανοίκειο πόλεμο το σύνολο των αιρετών του γειτονικού νομού, στελέχη του εκπαιδευτικού Ιδρύματος, εκπρόσωποι και μεσσηνιακοί φορείς κάνουν λόγο για ανάπτυξη του ΑΤΕΙ Καλαμάτας δια μέσω και της μεταφοράς του Τμήματος Πληροφορικής στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Ενόψει των νέων δεδομένων που διαμορφώνει η στάση αυτή, η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας σηκώνει το ανάστημα και τους τόνους και καλεί όλους τους θεσμικούς φορείς του νομού να διεκδικήσουν με μία φωνή, ενιαία και αδιάσπαστα τη διασφάλιση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Λακωνία. Ζητεί μάλιστα από την τοπική μας Εκκλησία να τεθεί για μία ακόμη φορά “μπροστάρης” στο μείζον κοινωνικό θέμα που έχει ανακύψει όπως το έχει πράξει με επιτυχία και στο παρελθόν.

Στο πλαίσιο αυτό η κ. Τζανετέα προκαλεί σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Γιάννη Ρίτσου και Νικηφόρου Βρεττάκου του Διοικητηρίου Λακωνίας στις 11 το πρωί, στην οποία θα καταστεί σαφές ότι στην παρούσα φάση και προ οποιασδήποτε αρνητικής εξέλιξης, δεν περισσεύει κανένας από τον κοινό αγώνα για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση στη Λακωνία.
---------------------------
Πηγή: lakonikos.gr
---------------------------