Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Σχέδιο «Νηριήδες» για λιμενικά έργα στο νομό

Μέσω ΣΔΙΤ η πρόταση αξιοποίησης της μαρίνας Μονεμβασιάς
Το σχέδιο αξιοποίησης της μαρίνας Μονεμβασιάς βάζουν μπρος ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Ντία Τζανετέα, συμπληρώνοντας τα λιμενικά έργα στο νομό.



Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης των μαρίνων Πελοποννήσου, προτάθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης η αξιοποίηση της μαρίνας Μονεμβασιάς μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.

Για το θέμα έχουν ενημερωθεί τόσο ο δήμαρχος Μονεμβασιάς Ηρακλής Τριχείλης αλλά και οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου, που ήδη έχουν δώσει το πράσινο φως και αναμένεται να παραστούν στη Σπάρτη σε συνάντηση στο Διοικητήριο, όπου θα παρουσιαστεί το ολοκληρωμένο σχέδιο.

Μάλιστα, το ζήτημα αναμένεται να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.

Την ίδια ώρα, το έργο φαίνεται να εντάσσεται στο ενδεικτικό δίκτυο του σχεδίου «Νηρηίδες» του ΤΑΙΠΕΔ, που αφορά στην αξιοποίηση 48 μαρίνων, χωρισμένες σε 9 συνολικά ομάδες.

Η 9η ομάδα έχει ως κόμβο (hub) την Πύλο και περιλαμβάνει και τη Μονεμβασιά. Διαθέτει 334 θέσεις, η καθαρά παρούσα αξία της υπολογίζεται στα 10,1 εκατ. ευρώ και τα έργα που σχεδιάζονται φτάνουν τα 2,9 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται, ότι η καθαρά παρούσα αξία του ενδεικτικού δικτύου μαρίνων που σχεδιάζει να εκμεταλλευτεί το ΤΑΙΠΕΔ ανέρχεται στα 248,9 εκατ. ευρώ, ενώ τα έργα υποδομών φτάνουν στα 62 εκατ. ευρώ.
-----------------------------
Πηγή: lakonikos.gr
-----------------------------