Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Νέα παράταση για τα φωτοβολταϊκά των αγροτών

Σε νέα παράταση, το πιθανότερο κατά ένα μήνα, προτίθεται να προχωρήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος, προκειμένου για την προθεσμία συμβάσεων σύνδεσης των φωτοβολταϊκών σταθμών των επαγγελματιών αγροτών, έπειτα από σχετική παρέμβαση της ΠΑΣΕΓΕΣ.

Είναι η δεύτερη παράταση, μετά την πρώτη δίμηνη.Σύμφωνα με πληροφορίες του paseges.gr μένει πλέον η επίσημη ανακοίνωση της απόφασης με την οποία θα χορηγείται παράταση τουλάχιστον κατά ένα μήνα, αφότου λήγει η σχετική προθεσμία.

Η δεύτερη παράταση, ακόμη κι αν δεν έχει ανακοινωθεί και δεν έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ, ισχύει πρακτικά αυτό το διάστημα, καθώς κατά ιτις ίδιες πληροφορίες η ΔΕΗ συνεχίζει να παραλαμβάνει χρήματα από αγρότες – επενδυτές φωτοβολταϊκών για τις σχετικές συνδέσεις.

«Το ΥΠΕΚΑ εξετάζει όλα τα δεδομένα ώστε να βοηθηθούν όλα τα έργα, ενώ προτίθεται να εξετάσει εκ νέου τις προθεσμίες που ισχύουν για τα αγροτικά φωτοβολταϊκά και ταυτόχρονα σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναζητηθεί μια διευκόλυνση, που να εξυπηρετεί όλα τα μέρη», θυμίζουμε είχε αναφέρει ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιώργος Παπακ/νου απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη βουλή.
-------------------------
Πηγή: paseges.gr
-------------------------