Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

Μια φωτιά στο "Ματάκι"του δημοτικού διαμερισμάτος Φρατσίων που αντιμετωπίσθηκε έγκαιρα.

Στις 26 Αυγούστου στις 2 το μεσημέρι περίπου εκδηλώθηκε φωτιά στην θέση "Ματάκι"του δημοτικού διαμερίσματος Φρατσίων.


Η φωτιά έγινε αμέσως αντιληπτή από κοντινή μάντρα υλικών και φύλαξης μηχανημάτων οδοποιϊας, από την οποία έσπευσε ο ιδιοκτήτης με ένα λαστιχοφόρο φορτωτή και έφθασε στο σημείο της φωτιάς σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Το όχημα άνοιξε δρόμο στην πυροσβεστική υπηρεσία του νησιού που ήδη είχε φθάσει άμεσα στον σημείο της φωτιάς.

Ταυτόχρονα από το απέναντι σημείο έσπευδε και έτερος λαστιχοφόρος φορτώτης, ενός ακόμη ιδιώτη, ο οποίος επίσης βοήθησε στην άμεση δημιουργία μαζί με τον πρώτο ανάλογης ζώνης αντιπυρικής ζώνης προστασίας.

Η φωτιά αντιμετωπίσθηκε όσο πιό έγκαιρα γινόταν και κατασβέσθηκε τελείως χωρίς να υπάρξει η παραμικρή εναπομείνουσα εστία γύρω στις 4 και μισή το απόγευμα.
Από την φωτιά κάηκαν περίπου 150 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης καθώς και αρκετές εληές και αμπέλια.

Θα θέλαμε να συγχαρούμε ιδιαίτερα την πυροσβεστική υπηρεσία του νησιού για την απόλυτα έγκαιρη και αποτελεσματική κατάσβεση της φωτιάς σε ένα τόσο επικίνδυνο σημείο που εάν έπαιρνε διαστάσεις θα αποτελούσε αληθινό εφιάλτη για το νησί.

Ακόμη θα θέλαμε να συγχαρούμε την άμεση ιδιωτική πρωτοβουλία των συμπατριωτών μας που αμέριστα προσέφεραν την τόσο πολύτιμη και έγκαιρη βοήθεια τους στην πυροσβεστική υπηρεσία.

Τέλος για μια ακόμη φορά να επισημάνουμε ότι οι τυχαίες πυρκαϊές εφόσον γίνουν έγκαιρα αντιληπτές αντιμετωπίζονται και περιορίζονται αμέσως χωρίς να μετατρέπονται σε πύρινο εφιάλτη όπως οι πρόσφατες φωτιές στον νομό Αττικής.
----------------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
----------------------------------------------