Σάββατο 1 Αυγούστου 2009

Η Νομαρχία Πειραιά ενισχύει την αντιπυρική θωράκιση των Κυθήρων

Στην έμπρακτη ενίσχυση της αντιπυρικής θωράκισης των Κυθήρων με στόχο την προστασία του δασικού πλούτου του νησιού και της ασφάλειας της ζωής και περιουσίας των πολιτών προχωρά η Νομαρχία Πειραιά.


Συγκεκριμένα μετά από απόφαση του Νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα, η Νομαρχία προχώρησε στη διάθεση στο Επαρχείο του νησιού ενός υπερσύγχρονου υδροφόρου - πυροσβεστικού οχήματος το οποίο θα ενισχύσει σημαντικά το έργο του τοπικού μηχανισμού αντιμετώπισης πυρκαγιών.

Πρόκειται για το ένα από τα πέντε συνολικά οχήματα που απέκτησε με ίδια έσοδά της η Νομαρχία Πειραιά τον περασμένο Νοέμβριο συνολικού προϋπολογισμού 750.000 ευρώ, με στόχο την αναβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας της Πολιτικής Προστασίας στους επαρχιακούς και νησιωτικούς της δήμους. Τα άλλα τέσσερα οχήματα έχουν ήδη παραδοθεί για χρήση στους Δήμους Αίγινας, Πόρου, Τροιζήνας και Σαλαμίνας.

Το υδροφόρο - πυροσβεστικό όχημα είναι τελευταίας τεχνολογίας μάρκας Volvo, διαθέτει αντιρρυπαντικό κινητήρα, δηλαδή είναι φιλικό στο περιβάλλον, με χωρητικότητα αποθήκευσης και μεταφοράς 12 κυβικών μέτρων νερού, ενώ είναι εξοπλισμένο με αντλίες, κατάλληλο για πυρόσβεση, άντληση υδάτων και για άλλες χρήσεις.

Σημειώνεται ότι στους στόχους της Νομαρχίας Πειραιά είναι η προμήθεια ακόμη 5 υδροφόρων - πυροσβεστικών οχημάτων με στόχο την κάλυψη του συνόλου των δήμων και κοινοτήτων της.

Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας επεσήμανε ότι «Στη Νομαρχία Πειραιά αποδεικνύουμε καθημερινά ότι το ενδιαφέρον μας για τους συμπολίτες μας στα Κύθηρα και για την προστασία του περιβάλλοντός μας δεν εξαντλείται σε ευχολόγια αλλά σε πράξεις και παρεμβάσεις ουσίας. Πιστεύουμε ακράδαντα και το αποδεικνύουμε καθημερινά ότι η αυτοδιοίκηση και ειδικά η δευτεροβάθμια από τη θέση της κοντά στον πολίτη και στα προβλήματα του, μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο και να συνεισφέρει αποτελεσματικά στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής του πολίτη».
--------------------------------
Πηγή: Νομαρχία Πειραιά
--------------------------------